“Hondenbelasting blijft jammer genoeg nog bestaan”

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Tijdens de raadsvergadering van 16 september diende de VVD Harderwijk-Hierden, samen met de PvdA en mede ingediend door Groen Links, een voorstel in om de hondenbelasting af te schaffen per 1 januari a.s. Helaas kreeg dit voorstel geen meerderheid van de stemmen in de raad.

Jammer van de hondenbelasting

Noha Lammerts van Bueren diende het voorstel namens de VVD in en geeft aan het erg jammer te vinden dat de andere partijen deze achterhaalde vorm van belasting willen blijven heffen. In ongeveer de helft van de Nederlandse gemeenten leeft het besef al dat deze belasting niet meer van deze tijd is en is deze afgeschaft. Wat de VVD betreft waren Harderwijk en Hierden hierbij aangesloten.

Nieuw hondenbeleid

Nu blijft het voorstel van het college staan, om na twee jaar de effecten van het nieuwe hondenbeleid te meten en dan onder voorwaarden de hondenbelasting eventueel te verlagen of af te schaffen. Wel stemde de VVD in met het nieuwe hondenbeleid zelf, omdat dit mooie verbeteringen biedt als het gaat om helderheid en deregulering.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen