Afsluiting najaarsorgelserie in Harderwijk door Everhard Zwart

Foto: ©Harderwijk Orgel

Donderdag 21 oktober zal Everhard Zwart de najaarsorgelserie in de Grote Kerk van Harderwijk afsluiten.

Afsluiting najaarsorgelserie

Een concert om niet te missen. Op het programma staan koraalstukken psalm 146 Jan Zwart en psalm 77 Willem Hendrik Zwart (welke Everhard afgelopen jaar heeft uitgewerkt). Ook de bewerking van Wim Magré over het orgellied Als ge in Nood gezeten zal ten gehore worden gebracht ter nagedachtenis aan Wim die jaarlijks in de serie heeft meegedraaid. Tevens komen er werken van Widor, Claussman, Durand en de toccata van Dubois voorbij. Een concert om weer van te kunnen genieten. Ook niet orgelliefhebbers kom eens kijken en een praatje maken, jullie zullen worden verrast.

Van vader op zoon

Everhard Zwart kreeg zijn eerste lessen van zijn vader en vervolgde zijn opleiding (voornamelijk koraalspel en literatuur) bij Feike Asma in Maassluis. Na zijn gymnasiumopleiding studeerde hij aanvankelijk aan het Utrechts en later het Rotterdams Conservatorium. Al tijdens zijn studie werd hij aangesteld als organist in de Gereformeerde Bergsingelkerk in Rotterdam.

Internationaal

Everhard Zwart maakte internationaal furore na zijn meestercursussen in Frankrijk (bij Jean Guillou) en in Duitsland (bij Günther Kaunzinger). Sinds 1985 maakt hij vrijwel jaarlijks een concerttournee door de VS. Verder concerteert hij veelvuldig in Nederland. Sinds 2000 speelt hij bijvoorbeeld elk jaar op tweede pinksterdag een compleet orgelconcert in Apeldoorn. Ook schuwt Everhard Zwart het meer moderne werk niet. Met het Deep River Quartet, de London Chorale, maar ook met Oscar Peterson en Ira Spaulding maakte hij unieke concerten.

Meer info

Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is 7 Euro. www.harderwijkorgel.nl

Reacties