In Harderwijk vaart zaterdag 20 november een rondvaartboot rond met echte Pieten

Foto: ©rederij randmeer

UPDATE —- Er komt een derde bootfeest aan! Op zaterdag 27 november is de derde editie. —- UPDATE

Ze hadden wel een idee dat hun 2 feestjes wel goed zouden vallen, maar dat de middagsessie een half uur na start kaartverkoop al uitverkocht zou zijn, dat overtreft alle verwachtingen.

In Harderwijk is 20 november een Pietenparty

Twee keer een tocht van twee uur op het Wolderwijd. Met echte Pieten. Dat zag de eigenaar van Rederij Randmeer wel zitten. De Seub’n van Harderwiek legde samen met hem de contacten in Spanje. En zo wisten ze het voor elkaar te krijgen dat op zaterdag 20 november om 10.00 uur en om 14.00 uur een stelletje Pieten en Sinterklaas een dikke party organiseren. DJ Robin Gerritsen zorgt voor de muziek.

Verbannen

In Harderwijk heeft de gemeenteraad vorig jaar besloten dat de Pieten, zoals die altijd traditiegetrouw op de boot Harderwijk in kwamen varen, niet meer mee mochten. Bij openbare activiteiten en evenementen georganiseerd vanuit het stadhuis mogen geen Pieten meer aanwezig zijn met karakteristieke kenmerken.

Toch op de boot naar Harderwijk

De Seub’n uit Harderwiek heeft contact gelegd met een aantal Pieten van de intocht die al jaren naar Harderwijk kwamen. Zij komen nu ook graag met Sinterklaas mee: “Dan is het net zoals het eerder was”. Onder andere Opa Piet met z’n grijze haar en grote rode neus, Glitterpiet met haar kleurrijke pak en de grappen van Lachpiet zullen aanwezig zijn.

Groot succes

Er is gekozen voor een 1 kind/1 ouder-systeem. Op de boot is per feestje plek voor 50 kinderen en 50 ouders. Alleen voor de kinderen hoeft te worden betaald. De middagsessie was dan ook snel uitverkocht. Voor de ochtendparty om 10.00 uur is nog plek voor 20 kinderen en 20 ouders. In deze link kom je op de bestelsite. Er gaan zelfs al geruchten dat er een vervolg gaat komen. Of dat dit jaar nog gaat worden, of pas volgend jaar lees je op Harderwijk Nieuws.

Reacties