Biogascentrale vraagt zelf faillissement aan

Foto: ©Biogascentrale /Maximaal Sales

Diverse tegenslagen en een veranderde maatschappij hebben er voor gezorgd dat een faillissement onafwendbaar is.

Biogascentrale failliet

Het bedrijf heeft een huishoudboekje waarmee op dit moment niks anders mogelijk is dan het faillissement aan te vragen. De afgelopen maanden hebben de directie, de Raad van Commissarissen en de aandeelhouders alle mogelijkheden verkend om te kunnen blijven draaien. Het resultaat van de onderzoeken heeft uitgewezen dat dit niet mogelijk is.

Biogas opwekken

Eind 2016 zijn de eerste stappen gezet door Jan Bakker Duurzaam Midden en Waterschap Vallei en Veluwe om een biogascentrale te realiseren. Voor het opwekken van biogas en duurzame bijproducten. De centrale staat op het terrein van de rioolwaterzuivering van het waterschap in Harderwijk. Door het vergisten van koeien- en kalvermest, gemengd met producten uit de landbouw en de voedselindustrie ontstaat biogas dat opgewerkt wordt tot groen gas geleverd aan het aardgasleidingnetwerk in Harderwijk.

Tegenvallers

De BECH heeft vanaf de start tegenvallers gekend. Dat heeft de eerste jaren geleid tot extra kosten en een lagere gasproductie. Daarnaast heeft de vennootschap structureel te maken gehad met lagere inkomsten voor het verwerken van mest, hogere kosten voor covergistingsproducten en gelijkblijvende gecontracteerde gasprijzen. Op dit moment is de financiële situatie van BECH B.V. zodanig dat een faillissement onafwendbaar is.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen