Materialenbak en Junior Sportcoaches van GA! Harderwijk vandaag van start

Foto: ©Facebook al Islaah

Kinderburgemeester Lana heeft op haar eigen school ‘de materialenbak’ onthuld.

Materialenbak en Junior Sportcoach

Als eerste school in Harderwijk maakt Al Islaah gebruik van de materialenbak en Junior Sportcoaches van GA! Harderwijk. Zij deed dit in aanwezigheid van de wethouder Marcel Companjen, onze bestuurder Fatima El Faraji, de coördinatoren van GA! Harderwijk en vakleerkracht meester Tijmen. De bak heeft als doelstelling om meer bewegen op het plein te bevorderen.

Al Islaah heeft de primeur

De Al Islaah is de eerste school in Harderwijk die deelneemt aan dit project. Er worden zes junior sportcoaches van de school opgeleid door het beweegteam van GA! Harderwijk om met de materialen uit de bak het bewegen op het plein te bevorderen. Deze zes sportcoaches zijn: Suleyman, Lilas en Fatima uit groep 6 en Younes, Yusra en Aasim uit groep 7. Zij beheren de materiaalbak en stimuleren verschillende spelvormen op het plein middels de aanwezige spelkaarten. Ze waren vanochtend blij verrast met de keuze!

Lancering project

Met de steun van meerdere partijen is het project tot stand gekomen. De gemeente Harderwijk, het lokaal sportakkoord Harderwijk en Lions Club Harderwijk hebben er voor gezorgd dat dit fantastische concept is gerealiseerd. GA! Harderwijk is al op veel scholen in Harderwijk aanwezig, en ook op veel buurtveldjes zijn de sportcoaches en buurtmedewerkers te vinden. Zij weten daardoor vanuit het veld wat er nodig is om  leerlingen te stimuleren om meer te bewegen tijdens de pauze. Met dit concept kunnen er zo veel mogelijk kinderen tijdens de pauzes actief zijn en meedoen. Voor de zomer van 2022 moeten alle scholen in Harderwijk aangesloten zijn op het project.

Leerlingen

Door leerlingen op te leiden tot Junior Sportcoachleren ze kinderen om zelfstandig sport- en beweegactiviteiten aan te bieden en te begeleiden op hun eigen school. Op die manier kunnen de Junior Sportcoaches, ook op de dagen dat er geen GA! coach actief is op de school, zelf als ‘spelleider’ optreden. De beste leeftijd hebben kinderen uit groep 6 en 7.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen