Aangifte door Harderwijker Dikkeboom tegen Willem Engel door meer dan 10000 mensen ondertekend

Foto: ©Twitter Norbert Dikkeboom

De aangifte tegen Willem Engel, de voorman van actiegroep Viruswaarheid, is in bijna een week tijd door meer dan 10000 mensen ondertekend, laat de initiatiefnemer Norbert Dikkeboom zondag weten. “Mensen zijn het zat en zijn blij dat ze nu écht iets kunnen doen”, laat Dikkeboom weten.

Aangifte tegen Willem Engel

Volgens de initiatiefnemers van de website maakt Engel zich schuldig aan opruiing, verspreiding van medische desinformatie, oplichting en uitingen met een terroristisch oogmerk. Dikkeboom verzamelde de afgelopen maanden tal van uitspraken van Engel, die volgens hem ronduit strafbaar zijn. “Hij levert op geen enkele, maar dan ook geen enkele manier een bijdrage in het debat, maar veroorzaakt met zijn leugens destabilisatie en polarisatie in de samenleving”, aldus Dikkeboom.

Online ondertekenen

De uitspraken staan verzameld in de openbare aangifte, die mensen kunnen ondertekenen via aangiftewillemengel.nl. Dikkeboom verwacht dat de website nog de komende week in de lucht zal zijn. Daarna zal hij de aangifte overhandigen aan het Openbaar Ministerie. Er is gekozen voor een collectieve aangifte, zegt Dikkeboom, om politiebureaus niet te overspoelen met individuele aangiftes.

Valse aangifte

Engel is op de hoogte van de actie. Volgens de Viruswaarheid-voorman staan er in de aangifte geen strafbare feiten, hij noemt deze dan ook vals. Het bericht Aangifte tegen Willem Engel door 9700 mensen ondertekend verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen