Minister Van der Wal doet aangifte wegens doodsbedreiging

Christianne van der Wal, minister voor Natuur en Stikstof
Beeld: ©RVD – Valerie Kuypers en Martijn Beekman
Christianne van der Wal, minister voor Natuur en Stikstof Beeld: ©RVD – Valerie Kuypers en Martijn Beekman
Foto: ©Rijksoverheid

Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) heeft aangifte gedaan van een doodsbedreiging en van opruiing tegen de eigenaar van een vrachtauto.

Vrachtwagen met suggestie

Op de achterzijde van de vrachtwagen staan de namen van Pim Fortuyn en Theo van Gogh met hun sterfdatum. Daaronder staat de naam van de minister, een kruis en een vraagteken.

Een woordvoerder van de minister bevestigt een bericht hierover van NRC. De vrachtwagen was woensdag ook aanwezig bij de grote demonstratie van boeren in het Gelderse Stroe. Dat is te zien op beelden van Shownieuws van SBS6. De demonstrerende boeren zijn woedend op de minister om haar stikstofplannen. De stikstofuitstoot moet flink worden verminderd om de natuur te verbeteren. Het grootste deel van de uitstoot van stikstof komt voor rekening van boeren.

Hooibalen

Afgelopen week waren er ook hooibalen in de straat van de minister geplaatst. Van der Wal is woonachtig in Hierden en aan een kant van de straat werd door meerdere hooibalen de doorgang versperd. De hooibalen zijn later op de dag door medewerkers van de gemeente Harderwijk verwijderd.

Acties na stikstofplannen

Nadat Van der Wal precies een week geleden haar stikstofplannen had gepresenteerd trokken tientallen boeren met tractoren ’s avonds nog naar haar woonhuis om verhaal te halen. De politiek reageerde daarop verontwaardigd. Het kabinet noemde het “onacceptabel”, maar liet ook weten dat er weinig tegen te doen is. Er zijn bij het huis van de minister geen strafbare feiten gepleegd. Het bericht Minister Van der Wal doet aangifte wegens doodsbedreiging verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen