Kickbokswedstrijden in Harderwijkse sporthal de Sypel zorgen voor gezellig sfeertje

Foto: ©Maximaal Sales

Wat begon met de wens van sportschooleigenaar John Kuipers, is zondag 26 februari werkelijkheid geworden. Een vechtsportgala met kickbokswedstrijden in zijn eigen Harderwijk. Samen met Benjamin Verkleij werd er gebrainstormd en werden de gedachten werkelijkheid.

Kickbokswedstrijden bij RAUW Sports

RAUW! is de naam van het event dat 27 kickbokswedstrijden, 1 demo-wedstrijd en 2 MMA-wedstrijden heeft laten zien. Althans, event, evenement, dat is het niet. Want daar moet een in Harderwijk een vergunning voor worden aangevraagd. Dan was het een gala geweest zoals Glory, dat de meeste mensen kennen van tv en streamingdiensten. Dus werd er gekozen voor een wedstrijdvariant waarbij publiek ver weg van de ring toekijkt. Nu is dat in de Sypel niet zo heel moeilijk. Publiek en sportwedstrijden zijn door de tribunes hoog boven de kleedkamers makkelijk van elkaar te scheiden. In de zaal is een wedstrijdring geplaatst, in felle lichten, met daarom heen alleen plek voor scheidsrechters, sporters, trainers, bondsmedewerkers en een dj. En niet te vergeten de meer dan 20 vrijwilligers die Verkleij en Kuipers dit weekend hebben geholpen.

Kickbokswedstrijden en MMA

De jongste boksers konden vanaf 13:00 uur terecht voor hun pot kickboksen. “Door een hele lage entreeprijs te vragen, kunnen opa’s en oma’s nu ook hun kleinkinderen zien vechten,” zegt Verkleij. Hij vervolgt: “De partijen duren maar twee of drie rondes van anderhalf of twee minuten en bij een regulier toernooi betaal je zo maar €25 tot €35 voor een kaartje.” De jonge sporters hebben een bokshelm op ter bescherming van het hoofd want de wedstrijden gaan hard tegen hard. Na de pauze rond 16.00-16.30 met een optreden van Mitchel Tombal, gaat het toernooi verder met de oudere jongeren en volwassenen. Verkleij en Kuipers kijken terug op een geslaagde dag: “Ja, dit is een mooie dag geweest om te mogen organiseren en smaakt absoluut naar meer.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen