D66 Harderwijk ruimt op op Landelijke Opschoondag

Foto: ©D66 Harderwijk

Zaterdag 23 maart stond in het teken van de 22e editie van de Landelijke Opschoondag. Dit is de grootste jaarlijkse voorjaarsschoonmaak waarbij straten, pleinen en parkjes worden ontzien van afval. In verschillende wijken gingen vrijwilligers de strijd aan tegen het zwerfafval, zo ook in de wijk Stadsweiden.

Handen uit de mouwen

Dit is een wijk waar veel zwerfafval te vinden is en in het bijzonder rondom het winkelcentrum. Reden genoeg voor D66 Harderwijk om juist op deze plek de opschoonactie te organiseren. ‘Vanuit de wijk kregen we meerdere signalen van bewoners dat zwerfafval hier een groot probleem is.’ Aldus Thijs Melkert, raadslid D66 Harderwijk. ‘Als partij vinden we een schone natuur belangrijk en zijn we tegen zwerfafval. Reden genoeg om op juist deze dag de handen uit de mouwen te steken voor een schoner Harderwijk.’

Alles kwam voorbij

Met de afvalprikker in de aanslag ging de groep D66-vrijwilligers de wijk in. Vooral de route vanaf winkelcentrum Stadsweiden richting het RSG Slingerbos is beroemd en berucht om de hoeveelheid zwerfafval. Aan het einde van de dag kwam de groep bijeen met een vangst van tien volle vuilniszakken. Van verfkwasten tot lege flessen drank, alles kwam voorbij. Maar het belangrijkste is dat na deze actie Stadweiden weer een stukje schoner is.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen