Overname familiebedrijf Smit Reizen

Foto: ©Smit Reizen

Het familiebedrijf Smit Reizen dat menig Harderwijker vroeger naar zwemles heeft gebracht, dat je naar de Kerstmarkt bracht of waarmee je op schoolreisje of excursie ging, gaat na meer dan 75 jaar over in andere handen.

Overname management

Leo Smit, directeur-eigenaar, heeft besloten om de activiteiten van zijn gelijknamige touringcarbedrijf over te doen aan Gebo Tours uit Nieuwleusen. De leeftijd van Leo Smit en bedrijfsopvolging hebben daarbij een belangrijke rol gespeeld. “Door hun brede kennis kan Gebo Tours bijvoorbeeld wat betreft Europese aanbestedingen een compleet pakket aanbieden. Ik heb het bedrijf nu 45 jaar gerund en kan het door deze overname op een juiste manier los gaan laten. Ook vind ik het belangrijk dat al mijn medewerkers hun baan blijven behouden,” vertelt Leo Smit aan harderwijk.nieuws.nl. De moderne vestiging in Harderwijk aan de Van Leeuwenhoekstraat blijft gewoon bestaan. De 20 medewerkers en 16 touringcars blijven rijden onder de naam Smit Reizen, een betrouwbare naam in de regio. Veel mensen buiten Harderwijk hebben tijdens een bezoekje aan het Dolfinarium in de Dolfijnenbus gezeten.

Grote Speler

Gebo Tours met de vestiging in Nieuwleusen met 55 touringcars en 160 medewerkers is blij met de overname. Gebo Tours was al geruime tijd op zoek naar uitbreiding, met name naar een centraler punt in Nederland. Op deze manier kan het bedrijf zich vanuit Harderwijk meer richten op de Flevopolder en centraal Nederland. Gebo Tours gaat er vanuit dat Smit Reizen nog zal groeien in de komende jaren.

Gebo Tours

Het touringcarbedrijf is sterk in verzorgde schoolreizen en groepsdagtochten. Ook worden er veel meerdaagse reizen gereden voor EffeWeg.nl. Ze beschikt over een modern wagenpark dat aan de strenge milieu-eisen voldoet. Ook biedt zij geheel verzorgde individuele dagtochten aan. Deze kunnen straks ook bij Smit Reizen worden geboekt. Bijvoorbeeld een dagje Haarlem voor € 9,95 of een bezoek aan Gerry Weber in Duitsland voor € 12,50. Ook voor musicals en concerten biedt Gebo Tours reizen aan. Klik hier voor de website van Gebo Tours

April

De officiële overname zal begin april a.s. zijn. Leo Smit zal de komende jaren nog ondersteunend zijn in het operationele gedeelte. Klik hier voor de website van Smit Reizen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen