Agressieve Hierdenaar krijgt taakstraf

Foto: ©Rob Hompe

Een 20-jarige agressieve Hierdenaar is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur waarvan 40 uur voorwaardelijk.

Vernielingen

Hij werd gestraft omdat hij in mei 2015 een serie vernielingen pleegde in de zorgboerderij waar hij woonde. Ook heeft hij een medebewoner bedreigd met een mes.

Agressieve

Dit gebeurde tijdens een nachtelijke uren. De medebewoner werd wakker van herrie in de keuken. In de keuken zag hij de 20-jarige dader bezig met het aanrichten van vernielingen aan stoelen en kasten. Ook gooide hij met spullen uit de keuken. Omdat het slachtoffer de dader tot rust wilde brengen en deze het daar niet mee eens was, bedreigde hij hem met ene mes.

Verbetering

Omdat het niet voor het eerst was dat de dader voor onrust en vernielingen had gezorgd in de zorgboerderij, is de man inmiddels overgeplaatst. In april 2015 was het ook raak. Nu de man is overgeplaatst, gaat het de goede kant op met zijn gedrag. Hij werkt mee aan behandelingen en volgens de reclassering gaat dat goed. De officier heeft rekening gehouden met de strafmaat en de politierechter heeft dat overgenomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen