1 april, dag waarop iedereen voor de gek wordt gehouden

Foto: Pixabay
Ook dit jaar is het weer flink raak met grappen rond 1 april. Het is dit jaar weer helemaal raak met de 1-aprilgrappen. Omdat iedereen op de dag zelf steeds alerter is, worden de grappen elk jaar eerder gelanceerd.

Eerder dan 1 april

Naarmate de datum 1 april nadert, wordt de lijst met grappig bedoelde valstrikken steeds langer. Een kleine bloemlezing. Het Harderwijkse bedrijf Stickermaster aan de Verkeersweg plaatste afgelopen week een bericht op Facebook over carwrapping. Verder hebben we in dit bericht een aantal andere 1 april-grappen verzameld. Het bericht De 1 aprilgrappen van 2016 zijn weer onvermijdelijk verscheen het eerst op nieuws.nl

Kikker-in-je-bil-715x408

Stickermaster

Carwrapping; Revolutionaire doorbraak met de specialistische Nano kleur technologie. Verander de kleur van je auto in één druk op de knop! Stickermaster is met deze ontwikkeling de concurrentie sterk voor en heeft het patent dan ook per de eerste van de maand april vastgelegd. Bekijk deze fantastische ontwikkeling in dit Youtube-filmpje of neem een kijkje op www.stickermaster.nlapril

Ola

De producent Unilever van het immens populaire ijsje gaf in persbericht vorige week aan dat het verdwijnen van het raketje een “te vroeg uitgelekte” 1 aprilgrap is. Eerder liet het concern weten dat het ijsje uit de productie zou worden gehaald omdat alleen Nederlanders het ijsje nog zouden eten. Er werden door Raketje-fans zelfs Facebook-evenementen en -groepen opgericht om dit tegen te gaan.

april

Pizzarobot

Steeds eerder moet je in de media beducht zijn op merkwaardige weetjes die wel eens 1-aprilgrappen kunnen blijken te zijn. Zo werd al een paar weken geleden aangekondigd dat er deze zomer een in het buitenland ontwikkelde robot getest zou worden bij de Universiteit Twente die je bestelde pizza thuis komt afleveren.

Lifttoilet

Een Japans liftenbedrijf komt in Groningen liften installeren met ingebouwde toiletten voor wanneer bewoners in de lift vast komen te zitten na een aardbeving.

Hema

Een deodorant die ruikt naar je favoriete gebak. Zo lanceert HEMA de tompouce deodorant spray. een iconisch gebakje in een flesje.april

Vikingen

In Middelharnis werden houten scheepsdelen gevonden, die naar verluidt afkomstig zijn van een Vikingschip maar in werkelijkheid van oude sloepen.

Skelet

Het Museon in Den Haag is blij dat het een 200 miljoen jaar oud skelet van een reuzenspitsmuis op de kop heeft kunnen tikken. Ze zijn daarmee het enige museum ter wereld dat zo’n gaaf skelet bezit.

Hunebedden

De provincie Drenthe besluit dat alle hunebedden een beschermende glazen koepel krijgen.

Mediamarkt

Bij de Mediamarkt kun je de RFID S4 Easy-Chipper aanschaffen. Voor dat lastige kind van je dat altijd maar wegloopt. Je brengt de tag & trace microchip pijnloos en onderhuids bij je kind aan en vindt hem zo altijd terug.

april

Emoji 2.0

Voicicons zijn de nieuwste emoji’s, speciaal voor blinden. Ze maken het geluid dat je verwacht als je de afbeelding zou zien: schaterlachen of boos brommen. De 1-aprilgrap wordt zo positief ontvangen dat men overweegt daadwerkelijk dit soort emoji’s voor blinden te maken.

Etos

De beauty komkommer van Etos. Een biologische komkommer met aloë vera en vitamine c die zorgt voor een instant uitgeruste look.

april

Corendon

De handdoekenservice van Corendon. In een aantal hotels in Turkije en Ibiza kun je gebruik maken van de handdoek-app. Daarmee kun je een plekje bij het zwembad reserveren.

april

 

Albelli

De geur van een wandeling door het bos, je vakantie aan het strand of je favoriete gerecht. Breng je fotoboek tot leven met onze nieuwe “geurfotoboeken”! Kies uit 25 geuren die je op elke pagina kunt toevoegen en je waant je vanzelf weer in dat mooie moment!

G-Star

Pharrell Williams bezoekt op donderdagmiddag 31 maart zijn nieuwe werkplek op het hoofdkantoor van G-Star in Amsterdam. Velen denken aan een 1 aprilgrap. Maar het is echt waar. De superster is sinds kort aandeelhouder van het Nederlandse jeansmerk G-Star en wordt rondgeleid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen