Stadsidee wordt goed opgepakt door inwoners

Gaat het Stadsidee een standbeeld worden? All In One Fotografie
Gaat het Stadsidee een standbeeld worden? All In One Fotografie
Foto: ©Martin Weijmer

Enkele weken geleden bracht de gemeente het bericht over het initiatief het Stadsidee naar buiten. Harderwijk.nieuws.nl schreef daar dit artikel over.

Ideeën

Alle goede ideeën worden op een stapel gegooid en daarna beoordeeld. Het winnende project krijgt €45000 om aan dit project te besteden. De Stadsideeën zijn bedacht door inwoners en gaan worden gerealiseerd door inwoners. Een natuurlijke speeltuin, vervanging van speeltoestellen, een jeu de boulesbaan, een schaakbord, de bouw van een muziektent of meer vruchtbomen. Zomaar wat voorstellen die inwoners uit Harderwijk hebben ingeleverd. Heel verschillende projecten, maar wel allemaal met het doel om de wijk op te vrolijken.

Realiseren

Het blijft niet bij het aanleveren van een suggestie of tip. Inwoners wordt ook gevraagd om de tweede stap te zetten. Namelijk de uitwerking van een Stadsidee. Want het nabouwen van een klim- en klauterpark met veel zand en water is een stuk lastiger dan het poten van vruchtenbomen. Natuurlijk helpt de gemeente mee met het realiseren van het beste Stadsidee van Harderwijk.

Inleveren Stadsidee

Nog tot 1 juni hebben Harderwijkers de tijd om hun idee aan de gemeente door te geven. Dit kan via deze website. Hierna volgt een internetstemronde waarbij de inwoners dus zelf de regie houden en beslissen wat het beste idee voor Harderwijk is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen