Goedkoper parkeren of gratis parkeren?

Parkeren aan de Boulevard - All In One Fotografie
Parkeren aan de Boulevard - All In One Fotografie
Foto: ©Martin Weijmer

Volgens wethouder Jeroen de Jong die over de financiën gaat, is het onmogelijk om te denken dat Harderwijk op termijn een stad wordt waar goedkoper of gratis geparkeerd kan worden.

Meer bezoekers

De winkeliers uit de binnenstad hadden bij monde van Renate Slokker, centrummanager van Harderwijk, laten weten dat ze het idee van gratis parkeren omarmen. De proefballon, de 1e 2 uur gratis parkeren in de Houtwal, die werd opgelaten is een succes gebleken. De binnenstad trok volgens de metingen meer dan 167000 bezoekers die met de auto naar de binnenstad kwamen. De proef is tussendoor uitgebreid naar de parkeerterreinen het Kruithuis en Westeinde en inmiddels ook verlengd. Deze site gaat over het parkeren in Harderwijk

Goedkoper

Overal en altijd gratis parkeren kost de gemeente en indirect de inwoners een hoop geld. De inkomsten uit parkeergelden, ongeveer 3 miljoen euro, kan de gemeente niet missen. Ook om een steentje bij te dragen aan de 20-30 miljoen bouwkosten voor een overloopterrein en 2 parkeergarages die in het Waterfront gebouwd gaan worden.

Online shopping

Volgens de winkeliers uit de binnenstad is het lastig verwachtingen te halen uit de toestroom van bezoekers aan de binnenstad. De uitgaven aan online shopping zijn in 2015 met 17% gestegen. Om dit gegeven enigszins tegen te gaan, pleiten ze voor een lager parkeerprijs of zelfs helemaal gratis. Zo zal de Harderwijkse binnenstad een gezellige en leuke shopstad en toeristische trekpleister blijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen