Koningsdag wordt nat, maar vooral toch feestelijk

Foto: ©Erikt

De weergoden zijn de koning en zijn onderdanen met naar zekerheid aangrenzende waarschijnlijkheid slecht gezind komende Koningsdag. In ieder geval zullen er activiteiten in het water vallen. Opklaringen zijn er helaas weinig tot niet te melden. Alleen op Koningsdag worden er in de middag wat zonuurtjes voorspeld. Laten we hopen dat de weermannen en -vrouwen er compleet naast zitten.

Programma Koningsdag

De Oranjevereniging Harderwijk heeft geen slecht weer-scenario. “Het programma wordt niet veranderd, het is te mooi om te wijzigen.” Dit zegt Peter Sels, voorzitter van de Oranjevereniging Harderwijk. Vanwege het voorspelde slechte weer zullen er in Harderwijk wat programmapunten worden aangepast. “Waar mogelijk hebben we tenten ingezet, bijvoorbeeld in het Kinderpark,” aldus Peter Sels. Het Hortuspark is morgen voor de gelegenheid één Oranjefeest voor de kinderen. “Voor de Vrijmarkt is er voor de Oranjevereniging weinig te doen wat betreft bescherming. Het advies van de voorzitter is dan ook om een paraplu of poncho mee te nemen.

Weersverwachting

Op het moment van schrijven, is de lucht blauw, schijnt de zon en is er amper een vuiltje aan de lucht. Vandaag wordt in de loop van de middag, in het begin van de avond een hoop regen en wind verwacht. De regen en lichte storm zal de nacht voortduren en morgenochtend weer licht aantrekken. Tegen morgenavond zal de wind gaan liggen en in de aanloop naar de avond zal de zon zich ook nog een poosje laten zien.

Wij schreven eerder dit artikel over Koningsdag 2016 in Harderwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen