Islamitische basischool gaat spannende tijd in

Foto: Google Street View
De Islamitische basisschool Al Islaah gaat een spannende tijd tegemoet. Binnen 5 weken krijgt de school de schoolinspectie op bezoek. Als de kwalificatie dan wederom “zeer zwak” is, kan de basisschool met islamitisch onderwijs de deuren voorgoed dichtdoen.

Islamitische scholieren

Gemeenteraadslid Karayavuz van de gelijknamige fractie neemt alvast stelling in de afloop. Hij vindt dat men moet concluderen dat islamitisch onderwijs het in Harderwijk niet heeft gered. Directrice Ruimgaart vindt dat het allemaal wel meevalt. Het afgelopen jaar zijn er een hoop veranderingen ondergaan en heeft de school zich op veel punten verbetert ten opzichte van voorgaan de jaren. Een voorbeeld hiervan is de selectie in toe te laten leerlingen. Leerlingen met een achterstand zijn niet meer welkom en inmiddels allemaal doorverwezen. De school heeft momenteel nog maar 50 leerlingen.

Toekomst

Wat de toekomst zal gaan brengen is niet bekend. Het rapport van de Onderwijsinspectie moet worden afgewacht. Of doorgaan op verbeterde voet, een compleet andere islamitische basisschool elders in Harderwijk starten, of geen islamitisch onderwijs meer in Harderwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen