Project statushouders inzetten als vrijwilligers

Foto: Pixabay

De gemeente, Vluchtelingenwerk Harderwijk, ZorgDat en UWOON starten gezamenlijk een nieuw project. Het heet ‘Werken in de wijk. De 4 instanties partijen ondertekenden deze week een overeenkomst. Het doel van “Werken in de wijk” is om statushouders in te zetten als vrijwilligers voor allerlei klussen in de wijken van Harderwijk.

Samenwerking

Door deze samenwerking wordt het mogelijk gemaakt om statushouders dagbesteding te bieden. In deze vorm van vrijwilligerswerk zijn zij ook verzekerd tegen ongevallen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Vluchtelingenwerk selecteert de statushouders die in aanmerking kunnen komen als vrijwilliger. Zij staan bij ZorgDat onder contract als vrijwilliger en UWOON zorgt voor begeleiding bij de klussen die dit bedrijf aandraagt.

Proefperiode project

Afgelopen juni is er door de betrokken partijen een proef uitgevoerd. In de wijk Stdadennen is er door vijf statushouders, onder begeleiding van UWOON, groenonderhoud hebben uitgevoerd in de wijk Stadsdennen. De werkzaamheden zijn goed verlopen en de resultaten waren . De gemeente Harderwijk stelde gereedschap beschikbaar en zorgde dat het groenafval op werd gehaald.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen