Hierden wint thuiswedstrijd

WVF kwam op bezoek zonder nog gewonnen te hebben in het bekertoernooi; een bekende tegenstander die er enkele jaren geleden nog voor zorgde dat Hierden nacompetitie moest spelen voor behoud in de 1e klasse, wat toen uiteindelijk niet lukte.

Maar nu nam Hierden het initiatief en gaf Ouanis Akachar de bal in de eerste minuut voor op Haddadi, die slechts een rollertje kon produceren; even later schoot Spoelstra in de handen van doelman Mike Te Wiele.

Gert Boonen was in de 6e minuut dichtbij een treffer, na voorgeven van Abdelali Akachar maar de bal werd tot corner verwerkt. Doelman Te Wiele verwerkte de corner niet al te best, maar Hierden kon er niet van profiteren.

Weer later een goede actie van “kleine” Akachar op links, die Klaassen net niet kon bereiken.

Hierden bleef de bovenliggende partij; een goede doorsteekbal van Klaassen op Haddadi werd weer niet niet bereikt.

In de 18e minuut een vrije trap “grote” Akachar, maar Joey Visser kwam net niet bij de bal en in de rebound zette Haddadi weer een aanval op die door Akachar naast gewerkt werd.

In de 20e minuut de eerste échte aanval van WVF door Brend Mellema, maar de Zwollenaar liep zich vast.

Langzamerhand kwam na een half uur spelen, WVF iets onder de druk van Hierden uit en dook Kristian Bril plotseling voor Remon Vieger op na een vreemde stuiterbal, maar de Hierden goalie was op tijd.

Mellema schoot daarna nog een keer rakelings voorlangs het doel van Vlieger en in de 32e minuut deed Haddadi dat na voorgeven van Klaassen aan de andere kant.

Vlak voor rust kreeg Hierden nog geweldige mogelijkheden, na mooie lange aanvallen, maar nog Akachar, nog Beelen, nog Boonen wisten de trekker over te halen om de score te openen.

De laatste kans voor rust was weer voor WVF, nadat Bril, Vlieger van dichtbij op de proef stelde , na voorgeven van Mellema.

WVF kwam goed uit de kleedkamer en Mark Geerlings werd afgefloten in buitenspelpositie, nadat Bril gevaarlijk had voorgegeven in de 47e minuut.

Daarna drong Hierden plotseling aan een minuut later; Haddadi gaf vóór en Boonen dwong keeper Te Wiele tot een corner en uit deze corner kopte Spoelstra in en werd de bal van de lijn gehaald en in de 50e minuut kreeg Beelen een goede kans, na voorbereidend werk van Klaassen en Ouanis Akachar; uit de rebound was het Klaassen die weer inkopte, maar opnieuw zag de Hierdenaar de bal van de lijn gehaald worden.

Het werd voor het neutrale publiek aantrekkelijker want WVF kwam er nu ook gevaarlijker uit zoals in de 53e minuut toen Niek Mulder net naast kopte.

In de 57e minuut eindigde een lange Zwolse aanval, uiteindelijk achter het doel van Vlieger.

Hier kreeg gigantische kansen; een minuut later was het eerst Klaassen die, een voorzet van Boonen, via de keeper weer het veld in zag stuiteren, waarna Beelen de bal oppikte en tegen de paal schoot.

Kevin Schut kwam Mulder vervangen en het was in de 68e minuut WVF wat met 10 man kwam te spelen, nadat een speler werd weggestuurd na een smerige overtreding op Boonen.

Salihi kwam Akachar vervangen en in de 72e minuut was het Ouanis Akachar die doelman Te Wiele probeerde te verrassen met een lob, maar de doelman kreeg de bal centimeters voor de doellijn te pakken.

Hierden bleef drukken, maar weer werden aanvallen niet afgerond; in de 73e minuut, Salihi net naast uit voorzet Haddadi en 7 minuten later eenzelfde situatie en weer geen doelpunt.

Hierden leek op een 0-0 af te stevenen, toen Bernhard van Panhuis, Beelen kwam vervangen.

In de 83e minuut kans voor Geerlings, maar de Zwollenaar kreeg de bal niet onder controle en bij de overname werd er een overtreding op Haddadi gemaakt en daarna werd de vrije weggekopt, maar weer ingezet door Van Panhuis die over schoot.

In de 87e minuut kreeg Hierden dan toch eindelijk loon na hard werken, want uit een voorzet van Van Panhuis, schoof Klaassen de bal laag langs doelman Te Wiele: 1-0.

Spoelstra had de 2-0 voor het intikken, maar vond Te Wiele op z’n weg en plaatste Hierden zich voor de volgende bekerronde,