Provincie moet SOS Dolfijn te hulp schieten

Foto: Pixabay

De provincie Gelderland is door SOS Dolfijn om hulp gevraagd. De stichting heeft geld nodig om te kunnen verhuizen. SOS Dolfijn wil weg uit Harderwijk.

Belemmering

Doordat mensen de connectie SOS Dolfijn/Dolfinarium snel hebben gelegd, heeft de stichting het idee belemmert te zijn in haar fondsenwerving. Dat mensen het idee hebben dat SOS Dolfijn en het Dolfinarium met elkaar verbonden zijn, is niet zo gek. De stichting gebruikt immers ruimte op het zeezoogdierenpark. Omdat het Dolfinarium vaker negatief in het nieuws is, denkt SOS dolfijn minder aan giften te ontvangen.

Provincie

De stichting heeft bij de provincie aangegeven graag elders in de provincie het werk wat zij doet te willen voortzetten. Het enige opvangcentrum in Noord-Europa voor walvisachtigen hoopt dat de provincie inziet dat het uniek werk is, dat zij verricht. Het centrum heeft als belangrijkste taak het opvangen en aansterken van kleine walvisachtigen. SOS Dolfijn gaf eerder dit jaar te kennen graag naar Texel te willen verhuizen. Zodat een samenwerking met Ecomare kon worden opgezet. Dit kon vanwege geldgebrek niet doorgaan.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen