60-jarig huwelijk: Liefde en trouw in goede en slechte tijden

07 okt , 12:12 Nieuws
20241005 foto echtpaar boomsma treebus
Op 5 oktober 1964 trouwden Wieb en Susan Boomsma, een Friese onderwijzer en een Haagse kraamverzorgster. Dit bijzondere verhaal begon met een toevallige ontmoeting in Den Haag, die leidde tot een levenslange liefde. Nu vieren ze hun 60-jarig huwelijk, een periode gevuld met liefde, zorg, en geloof. Ondanks de vreugde van deze mijlpaal is er ook verdriet, want Susan kan door ziekte niet meer thuis wonen.

Een toevallige ontmoeting leidt tot liefde

Het verhaal van Wieb en Susan begint in de jaren ’60. Wieb, geboren en getogen in Dokkum, studeerde aan de Christelijke Kweekschool, terwijl Susan in Den Haag de opleiding tot kraamverzorgster volgde. Het toeval bracht hen samen toen Wieb tijdens een zomervakantie zijn zus in Den Haag bezocht. Tijdens het helpen van een kerkkoor werd hij door een onbekende man aangesproken met de vraag of hij een vriendin had. Toen Wieb aangaf dat dit niet zo was, stelde de man hem voor aan Susan, een lief meisje uit het koor. Hun eerste ontmoeting vond plaats tijdens een vuurwerkshow in Scheveningen, waar ze samen naartoe gingen op de Puch van Wieb. Het was het begin van een liefdevolle relatie die hen naar het altaar leidde op 5 oktober 1964.

Opbouw van een leven samen

Na hun huwelijk vestigden Wieb en Susan zich eerst in Leerdam en later in Leidschendam, waar ze hun gezin begonnen. Ze kregen twee dochters en een zoon. Het leven bracht hen uiteindelijk naar Harderwijk, waar Wieb een baan kreeg als onderwijzer aan de Vischmarktschool. Ze woonden in de nieuwbouwwijk Stadsweiden, waar ze samen meer dan 50 jaar doorbrachten met hun gezin. In Harderwijk werd hun vierde kind geboren, een dochter. De familie breidde zich uit met 12 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen, die allemaal getuige zijn van de liefdevolle band tussen hun grootouders. Door de jaren heen deelden Wieb en Susan veel gelukkige momenten, maar ze maakten ook moeilijke tijden door, vooral toen de gezondheid van Susan achteruitging.

Liefde en geloof als rode draad

Hoewel het leven niet altijd makkelijk was, bleef de liefde tussen Wieb en Susan sterk. Hun geloof speelde daarbij een belangrijke rol. Hun trouwtekst uit Psalm 37: “Woon in het land en betracht getrouwheid”, was hun leidraad in het leven. Samen hebben ze altijd geprobeerd rechtvaardig en trouw te leven. Ondanks hun 60-jarig huwelijk, waarin ze veel liefde en geluk beleefden, is het verdrietig dat Susan nu in Weideheem woont vanwege haar gezondheid. Toch blijft Wieb haar trouw bezoeken en ondersteunen, zoals hij dat al die jaren heeft gedaan. Hun geloof in God en de steun van hun familie geven hen de kracht om door te gaan.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Meest Gelezen