Confetti, ballonnen en heel veel nieuwe boeken bij de opening van de bieb bij de Wegwijzer in Harderwijk.

08 okt , 6:41 Nieuws
whatsapp image 2024 10 01 at 085644
Aan de start van de Kinderboekenweek werd op dinsdag 1 oktober de Bibliotheek op school feestelijk geopend op CBS de Wegwijzer in Harderwijk. Wethouder Marcel Companjen mocht de schoolbibliotheek feestelijk openen. Onder luid geklap, gejoel en heel veel confetti en ballonnen werd het lintje doorgeknipt.. Daarna ging leesconsulent Jolanda Schuur van de bibliotheek meteen de klassen rond om alle mooie nieuwe boeken te promoten en voor te lezen.

Ruime aanloop

Een half jaar lang zijn de bibliotheek, de school bezig geweest met het samenstellen en aanschaffen van de boeken, de meubels en het inrichten van een spiksplinternieuwe bieb. De bibliotheek levert binnen deze twee programma’s twee boeken per leerling of kind op de opvang en een leesmediacoach die het gehele jaar door activiteiten op het gebied van leesbevordering en mediawijsheid komt uitvoeren.

Bibliotheek op School

De Bibliotheek op school en is een vestiging van bibliotheek Noordwest Veluwe en wordt gerund door 1 leesmediacoach vanuit de bibliotheek, docenten en meerdere vrijwilligers. Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier op school. Deze school is nummer 14 in Harderwijk die een mooie bieb binnen deze landelijk aanpak met de bibliotheek krijgt. Binnen deze landelijke aanpak worden kinderen gestimuleerd om meer te lezen. Een prachtige aanwinst voor alle leerlingen.
Lezen verrijkt de geest, vergroot kennis en stimuleert de verbeelding. Het helpt bij taalontwikkeling, concentratie en kritisch denken. Door te lezen, verken je nieuwe werelden, ontwikkel je empathie en leer je diverse perspectieven kennen. Bovendien kan lezen ontspanning bieden en een bron van inspiratie en creativiteit zijn.
whatsapp image 2024 10 01 at 085644

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Meest Gelezen