Campagneteam ‘Rijden Zonder Invloed’ vanavond in de stad

Foto: Rijden Zonder Invloed

Vanavond is het campagneteam ‘Rijden Zonder Invloed’ in de stad aanwezig om automobilisten uit te dagen niet onder invloed te rijden. Het campagneteam is van 21:30 tot 04:30 uur aanwezig in het centrum van Harderwijk.

Vooraf

Bij aankomst beloven automobilisten dat zij geen alcohol gaan drinken. Of dat ze geen drugs gaan gebruiken. Deze automobilisten krijgen een polsbandje. Als ze terugkeren van het stappen wordt deze automobilisten gevraagd of ze een vrijwillige alcohol- en drugstest willen laten afnemen. Als blijkt uit de test dat de automobilist geen drugs of alcohol heeft gebruikt, krijgt deze een beloning in de vorm van een presentje. Automobilisten die toch een te hoog alcohol- of drugspercentage in hun bloed hebben, krijgen hulp. Hulp bij de zoektocht naar een andere vervoersmogelijkheid.

Campagneteam

Het team gaat de komende jaren op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op locaties waar de doelgroepen zich bevinden. Bijvoorbeeld festivals en evenementen, (rij)scholen en langs de weg bij politiecontroles. De campagne heeft als doel om het rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen sterk te verminderen. Maar ook de gevolgen van rijden onder invloed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen