“Herzie plannen tijdelijke Struik-woonwijk.” Dit zouden bewoners Weiburglaan graag zien

Foto: Viewers Slagboom Peeters

Een tijdelijke woonwijk op het voormalige Struik-terrein. Omwonenden uit het Nachthok, de wijk aan de Weiburglaan, zien het niet zitten. Zij zouden graag de het braakliggende terrein veranderd willen zien in een reguliere woonwijk.

Tijdelijke woonwijk

De nieuw te realiseren woonwijk die het College van B&W wil realiseren, krijgt veel bijval van de raadsleden. De wijk moet vooral plaats bieden aan asielzoekers met verblijfsvergunning (statushouders), starters en inwoners die recht hebben op urgentie. Het eerste deel, zo’n 50 huurwoningen, moet gerealiseerd worden op het terrein van de voormalige Struik-fabriek.

Uitbreiding

Mocht er na een tijdje blijken dat er meer vraag is, dan moet de tijdelijke wijk uitgebreid kunnen worden. De toekomstige nieuwe buren zullen over het algemeen niet de meest stabiele mensen zijn. De bewoners van de Weiburglaan zijn bang dat de vorderingen op sociaal vlak in het Nachthok een flinke deuk zullen oplopen.

Herzie plannen

De bewoners vroeg het gemeentebestuur om de plannen te herzien. Zij maken zich vooral zorgen over de doelgroep die naast komt wonen. De politiek heeft het verhaal aangehoord. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat plannen er volgende maand anders uit komen te zien.

Lees ook

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen