Gisteravond veranderde weerbeeld van lekkere herfstdag naar herfststorm

Afgelopen nacht is het vanuit het zuidwesten gaan regenen en trok de wind aan. Vandaag is het onstuimig en zeker in de ochtend nat herfstweer. Mogelijk komt het tot storm en bovendien komen zware windstoten voor. In de loop van volgende week wordt het droger en komt regelmatig de zon tevoorschijn. Dit meldt Weeronline.nl

Gisteravond veranderd

Gister(avond) was het in heel Harderwijk droog en kwamen er opklaringen voor. Gedurende de nacht nam vanuit het zuidwesten de bewolking toe en later in de nacht volgde er een beetje regen. De wind draaide naar het zuidoosten en wakkerde aan. Richting de ochtend werd de wind vrij krachtig.

Onstuimig

Vandaag is een onstuimige herfstdag. In de ochtend waait het stevig uit zuidelijke richting en breidt de regen zich vanuit het zuidwesten uit en zal het Harderwijk bereiken. Het kan flink nat worden.

Langdurige regenval

In de middag maakt de langdurige regenval plaats voor buien met af en toe zon. De wind doet er een tandje bij en is bovendien behoorlijk vlagerig. Boven land waait het (vrij) krachtig met (zware) windstoten van 60 tot 75 km/uur. Aan het water is de wind hard tot stormachtig. Op sommige momenten kan het flink stormen en als de wind een uur lang gemiddeld 9 Bft haalt spreken we over de eerste najaarsstorm. De windstoten kunnen fel uitpakken met mogelijk meer dan 100 km/uur. Op de wegen is het dus oppassen. De temperatuur komt uit op 11 of 12 graden.

Stormkans verdwijnt

In de avond neemt de wind snel af en verdwijnt de kans op storm. Het weerbeeld bestaat dan uit enkele buien en opklaringen. Kouder dan 7 of 8 graden wordt het in de nacht niet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen