Handbal grijpt heel Harderwijk nu ook voor de allerkleinsten

Foto: Marcel Borne (WIkimedia)

Handbalvereniging Harderwijk is een snel groeiende vereniging en biedt vanaf 1 november nu ook de jongste doelgroep een kans. Kinderen vanaf 4 jaar worden op een speelse manier voorbereid op de ‘echte’ handbaltrainingen voor de jeugd.

Alle spelelementen aan bod

Aandachtspunten liggen tijdens deze training op een positieve spelbenadering. In een veilige omgeving experimenteren met lopen, springen, vallen, trekken, duwen, sprinten, wenden, keren, stoppen en balans. Natuurlijk wordt er ook ruim aandacht besteed aan standaard (handbal-)vaardigheden. Zoals: balbehendigheid, mikken, treffen en vangen, vaak in onbewuste vorm.

Spelenderwijs

Het gaat tijdens deze trainingen vooral om het spelenderwijs ontdekken. Waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende spelmaterialen. De “Kabouter”-trainingen worden gegeven op woensdagmiddag van 17:00 tot 18:00 uur in gymzaal Biezenplein (bij “Het Startblok” in Drielanden).

Tot en met 8 jaar

De F-jeugd (7 en 8 jaar) traint ook in gymzaal Biezenplein van 17:00 tot 18:00. Wil je kijken of handbal wat voor jouw kind is? Meedoen mag altijd!
Kijk voor meer info op: www.hvharderwijk.nl of mail met: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen