Terugkeer rondvaartboten mogelijk in Harderwijkse haven

Één van de bekendere rondvaartboten uit de Harderwijker geschiedenis
Één van de bekendere rondvaartboten uit de Harderwijker geschiedenis
Foto: BuzzyBeeForum

Wat bij de aanblik van de Harderwijkse haven hoorde, waren de grote witte boten met blauwe tinten. Het waren de rondvaartboten die hoorden bij het houten hokje van Rederij Flevo.

Terugkeer

Het zit er dik in dat er vanaf aankomend voorjaar weer van die grote witte boten met blauwe tinten te bewonderen zijn in de “nieuwe” Harderwijkse haven. Momenteel is de haven afgesloten voor al het verkeer vanwege de bruggenbouw. Vanaf april is er weer mondjesmaat bootverkeer mogelijk en vanaf mei moet de haven weer operationeel zijn. Met rondvaarten, als het aan Rederij Randmeer uit Harderwijk ligt. Rondvaarten zoals ze vroeger waren. Start- en eindpunt is de haven van Harderwijk en meerdere keren per dag zullen er rondvaartdiensten vertrekken. Zonder reservering. Momenteel heeft de reder alleen Elburg als thuishaven.

Historie

Toen in 2014 de Stad Harderwijk (inmiddels Denick II) werd verkocht, leek ook het rondvaartverleden te zijn verkocht. Wat echt bij een dagje Harderwijk hoorde, was een tochtje met de rondvaartboot. In de jaren ’30 opgezet door Eibert den Herder. De ms Uddelermeer, de ms Ermelo, de ms Veluwe, de kasteel Staverden, de mps Jacqueline, de Stad Harderwijk, allemaal namen van rondvaartboten die aan de havenkade hebben gelegen. (bron: Herderewich)

Gat opgevuld

Er worden sinds het vertrek van de Stad Harderwijk nog wel rondvaarttochten uitgevoerd vanuit de Vissershaven. Sinds 2015 kan dit bij Veluvia op de oude scheepswerf. Alhoewel dit in de verste verten niet lijkt op de rondvaarten van weleer, vaart de salonboot wel vaker uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen