Uwoon scoort boven landelijk gemiddelde huurdersoordeel

Foto: Google Street View

Bedrijfslasten gelijk gebleven

UWOON handhaaft zich daardoor in de groep net achter de koplopers in de sector. Landelijk komen de bedrijfslasten per verhuureenheid uit op € 853,-. UWOON zit met € 824,- ook dit jaar weer onder het gemiddelde. Het verschil is minder groot dan voorgaande jaren, waardoor UWOON op dit onderdeel een eindscore B heeft.

Klanttevredenheid Uwoon

Daarnaast is de klanttevredenheid van huurders gemeten op drie belangrijke contactmomenten: bij de start van de huur, bij een reparatie en bij het einde van de huur. Daarop krijgt UWOON een ruime voldoende: van 7,6 tot 7,8. Alle drie de cijfers liggen boven het landelijk gemiddelde en zorgen voor een eindscore A bij het huurdersoordeel. UWOON is blij met deze score in het topsegment, en vooral met het feit dat huurders zich hiermee positief uitspreken over de kwaliteit van de dienstverlening.

Goede prijs-kwaliteit-verhouding

Nieuw in de Aedes-benchmark zijn de onderdelen ‘Onderhoud & verbetering’ en ‘Duurzaamheid’. Daaraan heeft UWOON nog niet deelgenomen. Vorig jaar is het onderdeel ‘Beschikbaarheid & betaalbaarheid’ toegevoegd. De ‘prijs-kwaliteit-verhouding’ bij UWOON is in orde: de gemiddelde huurprijs is € 516 en dat is 67% van de maximaal toegestane huur. De corporatie wil ook in de toekomst voor een goede prijs-kwaliteit-verhouding zorgen. Het energiezuiniger maken van woningen draagt bij aan lagere woonlasten voor huurders. Eerder dit jaar is al het huurbeleid meer in verhouding gebracht met wat mensen kunnen betalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen