“Drie casussen en alle drie hadden drank als gemene deler”

Foto: Facebook Wijkagent HArderwijk-Zuid

Op Koningsnacht was het rustig maar deze nachtdienst was aanzienlijk drukker. De dienstdoende agenten hebben veel “brandjes” geprobeerd te blussen, maar dit lukte niet in alle gevallen. Even een paar zaken die wel noemenswaardig zijn. Via Wijkagent Harderwijk-Zuid.

Vechtpartij Zeebuurt

Grote vechtpartij bij een wijkcentrum in de Zeebuurt. I.v.m. nog onduidelijke redenen voor ons gingen meerdere volwassenen elkaar te lijf op een kinderfeestje. Lang verhaal kort: velen zaten flink in de olie en heel wat kinderen waren overstuur. Onbegrijpelijk maar waar. Er was tevens geen vergunning afgegeven voor dit feest en de gemeente zal hier op terug gaan komen.

Verstoring openbare orde

Voor mijn neus werd een man uit een horeca gelegenheid verwijderd omdat hij vervelend zou zijn geweest richting vrouwen. Was het er duidelijk niet mee eens en begon de confrontatie te zoeken met de portier. Toen wij ingrepen hebben wij de man nog op andere gedachten proberen te brengen. Dit lukte dus niet. Verstoorde de openbare orde en dan is het na een paar keer waarschuwen klaar. Verzette zich bij aanhouding maar dit was kansloos. Wij wilden dit heel praktisch oplossen zodat deze man thuis kon slapen. Na verhoor direct heengezonden. Maar hij wilde kennelijk niet vrij zijn. Begon bij het bureau stennis te schoppen en klom weer terug het hek over. Dus niet thuis slapen maar bij ons. Foto bijgevoegd van de aanhouding op straat. Mooi om te zien dat bikers ons afschermden. Daarnaast zijn beelden van groot belang in strafzaken.

Schelden en vleuken

Afspraken waren dat om 01:00 uur iedereen weg moest zijn uit de binnenstad. Uiteraard vragen wij bezoekers eerst vriendelijk om lekker naar huis te gaan. De tweede keer worden wij al wat duidelijker. Moeten wij het een derde keer vragen dan zijn wij ook minder vriendelijk. Een persoon wilde niks en was vervelend. Was het niet eens met de gang van zaken en bepaalde zelf wel wat hij moest. Ja, dan pak ik je beet en druk ik je weg in de richting waar ik jou op dat moment naar toe wil hebben. En ja, dat mag ik op dat moment. Uiteindelijk leek het er op dat diegene verstandig werd. Nadruk op leek omdat 10 minuten later hij langs komt fietsen en mij en mijn collega “Stelletje mongolen” noemde. Ook hij sliep niet thuis maar bij ons.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen