Veiligheidsapp VeiligeBuurt haalt 500.000 euro op

Foto: ©VeiligeBuurt

De app om je buren te waarschuwen bij brand, inbraak of een verdachte situatie, VeiligeBuurt, heeft van een energiebedrijf RWE groeikapitaal ontvangen. Hiermee gaat het bedrijf de strijd aan met Whatsapp om de buurtwhatsappgroepen te overtreffen.

Geen onnodige berichten meer

De chatgroepen op Whatsapp zijn bedoeld om je buurtbewoners te waarschuwen in geval van nood, maar er verschijnen in veel groepen met grote regelmaat reclames of er komen onzinberichten binnen. Leden zetten daarom vaak het geluid op stil of notificaties van de groepsapp uit.

Alerts/meldingen

Met de app VeiligeBuurt denken de oprichters de ergernissen te hebben weggenomen. Berichten versturen kan niet, alleen alerts aanmaken. Je privacy blijft gewaarborgd met de app. Alleen voor registratie in de app zijn je gegevens nodig. Andere leden zien dus niet jouw privégegevens. Het enige wat zichtbaar is, zijn het aantal leden in je eigen straat en je eigen buurt.

Ander voordeel is dat je in je profiel kan aangeven welke alerts je wil ontvangen. DE vermiste kat van 4 huizen verderop, interesseert niet iedereen, terwijl de inbraak van 10 huizen verderop vaak wel belangrijk wordt gevonden.

Promotie veiligheidsapp

De app staat nog in de startup-fase en telt slechts 27000 “kopers”. Een deel het verkregen kapitaal gaat gebruikt voor doorontwikkeling van de app. In de zomer gaat het bedrijf campagne voeren om meer naamsbekendheid te genereren. Dit zal gebeuren op lokaal niveau. Hierbij zullen wijkagenten en gemeentemedewerkers de app aanbevelen bij vragen uit de gemeente.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen