Reportage Lintjesregen 2017 Kiekmure Harderwijk

Foto: Gemeente Harderwijk

Frits Sparnaaij was aanwezig bij de uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen. Dit jaar in de Kiekmure. Natuurlijk had hij zijn camera bij zich. Samen met Mees Oldenmenger legde hij voor Sparnaaij TV de beelden vast op film.

Reportage

Omzien naar de ander

Omzien naar de ander. Vaak schiet het erbij in; druk als we zijn met ons eigen leven. Werk en gezin kunnen je zo opslokken dat er soms maar weinig ruimte lijkt voor de ander. Ik herken dat bij mezelf. Soms zou je veel méér willen doen. Gelukkig hoeven het geen grote gebaren te zijn. Maak een praatje, help eens iemand met de boodschappen. Het lijkt niets voor te stellen, maar die ander is er misschien enorm mee geholpen. We moeten onszelf daarin niet onderschatten.

Omzien naar de ander is dus een opdracht aan ons allemaal. Sommige mensen doen een stap extra. Een flínke stap extra. Zij zetten zich, vaak al vele decennia, belangeloos in voor de samenleving. U begrijpt: we gaan bekendmaken aan welke inwoners onze Koning een Koninklijke onderscheiding heeft toegekend. Spannend voor de mensen die een lintje krijgen. En een opluchting voor de mensen om hen heen, want zij hoeven geen smoesjes meer te bedenken. Zo is in ons midden een echtpaar dat dacht getuige te zijn van een herbevestiging van een trouwbelofte. Een ander dacht een overleg te hebben met ZorgDat. Verwarring alom, het hoort erbij. Het kon even niet anders.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen