Strandeiland geeft Haringparty impuls

07 jun 2017, 17:55 Nieuws
groepsfoto
De verhuizing van de Vischmarkt naar het Strandeiland heeft de HK Haringparty de gewenste boost gegeven. Bestuurslid Sander van Dompseler meldt een week voor het evenement een recordaantal verkochte kaarten.

Dubbel zo veel

"We hebben het roer totaal omgegooid omdat het vorig jaar moeilijk was om kaarten en tenten te verkopen. Het hoogtepunt op de Vischmarkt is geweest. We concludeerden dat we moesten kiezen voor een andere locatie. Het Strandeiland is niet alleen de hotspot van Harderwijk, we hebben er ook de ruimte om meer te doen. We kunnen er meer mensen en tenten kwijt en hopen te gaan voor een recordopbrengst’
’, aldus Van Dompseler.
sander van dompseler
De voortekenen zijn goed: inmiddels zijn er ruim 2000 kaarten verkocht (vorig jaar 1000) en 22 sponsortenten (vorig jaar 11). Hoewel het altijd afwachten is hoeveel het vaatje Hollandse nieuwe gaat opleveren, is Van Dompseler optimistisch. ,,Ik ben ontzettend benieuwd wat het gaat doen als kunstenaar Peter Riezebos dat live gaat beschilderen.’’
Het bestuur van de HK Haringparty adviseert bezoekers een kaart te kopen om er gegarandeerd bij te zijn. Het evenement is weliswaar na 21.00 uur open, maar gezien de verwachte toestroom kan geldt vanwege veiligheidseisen ‘vol is vol’.

Vuurwerk

Dit jaar brengt JONH, Jonge ONdernemers Harderwijk, het vuurwerk weer terug naar Harderwijk. Als afsluiter van hun jaarlijkse Haringparty hebben ze dit jaar gekozen voor een mega vuurwerkshow. Zodat, als het weer meewerkt, heel Harderwijk hier van kan meegenieten.
[caption id="attachment_86072" align="alignleft" width="1024"]

Goede doelen

Dinsdagavond kregen de zes goede doelen in het Stadsmuseum de gelegenheid zichzelf te presenteren. Bert Kaasschieter vertelde dat de Sinterklaasintocht
- een van de hoofddoelen - dit jaar de privéspeeltuin van de sint gaat verhuizen van het Hortuspark naar de Vischmarkt. Dit om naast de jongere kinderen ook de oudere kinderen vermaak te bieden. " aldus Kaasschieter.
kaasschieter

Stadsmuseum

Coriene van der Meulen, directeur van het, fungeerde niet alleen als gastvrouw, maar legde ook de nieuwe koers van het Stadsmuseum uit. ,
coriene stadsmuseum

EHBO Harderwijk

EHBO Harderwijk is een van de vier subdoelen. Elly Jonkers en Jannie van Elmpt lieten weten dat inmiddels het 80-jarig bestaan is gevierd. De EHBO is verhuisd van Landstede naar Kleine Ikke. Geïnvesteerd wordt in opleidingen, maar de reanimatiepompen zijn na 80 jaar ‘niet zo best’ meer. Daarom wordt van het geld een nieuwe reanimatiepomp aangeschaft.
ehbo

Stichting Mess

Stichting Mess (voortgekomen uit Stichting Underground) is verhuisd van Landstede naar de oude officiersmess op het Mecklenburg Kazerneterrein. Daar worden de decors voor LalaLand en Blije Bietjes gemaakt. Maar Stichting Mess wil met de officiersmess meer dan alleen decors maken en opslagruimte., aldus Gerwin Tromp, die laat weten dat Stichting Mess ook gaat samenwerken met het azc.
gerwin tromp mess

Visserijconcert

Beppie Jansen is trots dat het Visserijconcert terug is in Harderwijk. Samen met dirigent Adriaan Bruinink heeft de Harderwijkse trompettist vorig jaar het visserijconcert georganiseerd in de Grote Kerk. Het Urker Mannen Ensemble is ook dit jaar weer van de partij op de laatste zaterdag van augustus. De Gelre Brass gaf muzikale ondersteuning. Jansen wil er een jaarlijkse traditie van maken.
visserijconcert

Podiumspektakel

Tot slot wil Ted Kappers met het Podiumspektakel iets van de geschiedenis van Harderwijk in een modern jasje aan de bevolking laten zien.
podiumspektakel