Verder bouwen aan Zeebuurtpark Harderwijk

Foto: Gemeente Harderwijk

Binnenkort wordt er gebouwd aan een nieuwe straat en woningcomplex. De bouw van het nieuwe appartementencomplex met 63 woningen gaat op het terrein van de Harder gaat starten.

Verder met Zeebuurtpark

Het gebouw wordt, na de komst van de McDonalds en het opfrissen van het Zeebuurtpark, het volgende wapenfeit in de verandering van het stukje Zeebuurt dat grenst aan de N302. De eerste 63 appartementen gaan een buffer vormen tussen de N302 en de “oude” Zeebuurt. Onder andere om geluidsoverlast tegen te gaan.

Eerste deel

In totaal zullen er 108 appartementen komen op het terrein. Hoe de combinatie huur- en koopappartement gaat worden, is nog niet bekend. In het oorspronkelijk plan is een deel van de appartementen bedoeld voor de huisvesting van statushouders en arbeidsmigranten. De appartementen zullen bereikbaar zijn via de Flevoweg.

Toekomst

Wanneer het themacentrum en de overige appartementen gebouwd zullen gaan worden is nog niet helder. Voor de bouw hiervan moeten er bestemmingsplannen worden gewijzigd. Het themacentrum krijgt grote winkelunits vanaf 1000 m² en onder andere een supermarkt. De ontsluiting van het themacentrum zal via de Knardijk gaan verlopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen