Sportcafé de Rumels in Hierden in andere handen

Foto: ©HNN

Afgelopen donderdag was het zover. Niels en Kim openden de deuren van hun Sportcafé de Rumels in Hierden. Zij exploiteren voor de komende jaren de ruimte bij sporthal de Rumels in Hierden.

Deuren sportcafé geopend

Het sportcomplex de Rumels is van de Stichting Sportzaal Hierden. Op het sportcomplex zijn tennisvereniging de Rumels en HSC Hierden Volleybal en gymnastiekvereniging HSC de meest frequente gebruikers. Niels is tegelijk ook beheerder van de sporthal geworden: “Voor de stichting ben ik ook de sleutelhouder van de sporthal. ’s Ochtends hebben we de klassen die komen schoolgymmen en in de middagen komen de gymclub en de volleybalclub. In de avonden zijn we ook praktisch iedere avond gevuld.”

Naborrelen

Sportcafé de Rumels kent een geschiedenis die teruggaat naar begin ’90. 25 juni 1990 werd de stichting opgericht. Het sportcafé werd gerund door Gerrit Timmer en later door zoon Gert. Niels: “Zelf voetbalde ik een aantal jaar bij Hierden. Als dan op donderdag na de training of op zaterdag na de wedstrijd de kantine dichtging en we zaten nog lekker in gesprek met elkaar, gingen we nog een deurtje verderop. Hemelsbreed net 50 meter. Dan konden we gezellig naborrelen hier in het Sportcafé. Die gezellige avonden willen wij weer terug gaan brengen in Sportcafé de Rumels.”

Ruimte

Er is met de huidige bezetting voldoende ruimte voor verenigingen om een vast plekje te krijgen in de Rumels. De hal is groot genoeg voor zaalvoetbalwedstrijden, er is tot voor een aantal jaar geleden op hoog niveau gevolleybald, er wordt gedart in verenigingsverband en de tennisvereniging heeft 3 buitenvelden. Niels: “Er zijn nog een hoop lege plekken in de agenda. Mochten verenigingen nog op zoek naar een vaste plek voor hun trainingen en of wedstrijden dan zijn ze van harte welkom. Daarvoor en daarna kunnen ze dan gebruik maken van het sportcafé. Wat we ook gaan organiseren, zijn toernooien in combinatie met het café. Zo kan er bijvoorbeeld een zaalvoetbaltoernooi worden georganiseerd.”

Feesten en partijen

De zaal zelf is ook uitermate geschikt voor grote bijeenkomsten die niks met sport te maken hebben. Kim: “De zaal is bijvoorbeeld ook goed geschikt voor een bruiloft. Met mooie doeken en de juiste belichting kunnen we ieder gewenst thema en gevoel voor een bruiloft creëren.”  Voor feesten en partijen is sportcafé de Rumels te huur. Niels: “We werken niet met vaste prijzen of pakketten. Ieder feestje is uniek. Als iemand geïnteresseerd is, dan zijn ze van harte welkom en komen we er samen wel uit. Hij vervolgt: “De eerste verjaardagen zijn al gepland. Net als het eerste personeelsfeest. Wij gaan weer leven in de brouwerij brengen. De plannen voor een feestavond met een thema of een zanger, of bijvoorbeeld een proeverij zijn al in de maak. We bieden ook een totaalpakket, want gasten kunnen ook bij ons eten.” Aan de voorkant ziet de zaak er spic en span uit. Ook de keuken is flink aangepakt, de aankomende week worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Een schaal met lekkere hapjes, een patatje of een tosti is gewoon verkrijgbaar.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen