Kickbokser Harderwijkse sportschool Nederlands kampioen

Foto: ©Nakama Gym

Kickbokser

Kickbokser John en sensei John hebben er samen met het Nakama-team voor gezorgd dat de championsbelt kickboksen c-klasse -91 kg in Harderwijk hangt.

3x is scheepsrecht voor kickbokser

John van den Broek (25, Putten) pakte afgelopen zaterdag een Nederlandse titel in het kickboksen. In Stadskanaal bokste hij zijn tweede wedstrijd tegen Geert Span. De eerste  geplande wedstrijd ging niet door omdat Span 5 minuten voor tijd met een blessure afhaakte. De tweede geplande wedstrijd eindigde in een gelijkspel. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was voor van den Broek 3x is scheepsrecht. De ontlading van van den Broek nadat de championsbelt bij hem werd omgehangen was enorm. “Echt een beloning voor het werk dat we de afgelopen jaren als team hebben neergezet,” aldus van den Broek. Hij vervolgt: “Natuurlijk ben ik de winnaar van de partij, maar ik heb dit mede bereikt door het wedstrijdteam van Nakama.”

Nakama Gym

John Kuipers, sensei en eigenaar van Nakama Gym aan het Engelserf in Harderwijk, is supertrots op het resultaat van zijn leerling. “4 jaar geleden kwam John hier binnen, 116 kg, en nu is hij de beste kickbokser van de school. Na zaterdag is hij bokser (83 kg) in de B-klasse en gaat hij ook geld verdienen met zijn wedstrijden.” Nakama Gym heeft zo’n 300 leerlingen die allerlei sporten beoefenen. Van mini kickboksen (jeugd vanaf 5 jaar), ladies only kickboksen, MMA, karate tot wedstrijdkickboksen.

Titelgevecht

De wedstrijdkickboksers, zo’n 25 leerlingen, hebben met hun training de focus op wedstrijden liggen. Je kiest je tegenstander uit en vraagt een titelgevecht aan bij de bond. Wordt dit goedgekeurd dan begint de kickbokser aan zijn gameplan. Voor van den Broek en Kuipers brak een spannende periode aan. Kuipers: “Ik heb een heel team in de school. De trainers, de mensen eromheen en de sporters. Allemaal vrienden van elkaar, gelijkgestemde groep, dat is Nakama. Zaterdag speelden er meerdere jongens een wedstrijd in Stadskanaal en daar leven dan ook echt met z’n allen naar toe. We waren met z’n 30-en (sporters en fans) aanwezig bij de wedstrijden.”

Wedstijd

Van den Broek: “De laatste maanden waren intensief. Ik ben poedercoater van beroep en werk fulltime. Daarnaast was ik zeker 10 uur in de week hier te vinden.”  Kuipers: “John heeft ook een aantal keer met een sparringpartner uit Utrecht getraind in de voorbereiding. In mijn netwerk heb ik gezocht naar een bokser van zijn niveau om net dat laatste beetje extra overwinningskracht eruit te kunnen persen. Je bekijkt gewoon wat je nodig hebt om je tegenstander te kunnen verslaan. Padstraining, krachtraining, hersteltraining, bezoekjes aan de fysio.”

Genieten

Wanneer het volgende gevecht gepland staat, is nog niet bekend. Van den Broek: “Ik heb geen idee wanneer ik weer een wedstrijd vecht. Nu is het eerst herstellen en weer lekker trainen.” Danique de Groot, marketingmedewerkster: “Nu is het eerst even genieten van de winst.”  Van den Broek merkt in de sportschool niet echt veel van z’n status als Nederlands Kampioen. “Vooral de jongere wedstrijdvechters vinden het echt cool dat de ene John Nederlands kampioen is, daar hebben ze echt wel respect voor. Net zoals ze respect hebben voor de andere John, de sensei,” weet de Groot.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen