Ambassadeur van Indonesië opent 3e Pasar Malam Harderwijk

Foto: Pasar Malam HArderwijk

Maandagavond kreeg de organisatie van Pasar Malam Harderwijk de bevestiging van de komst. De hoogste baas van de ambassade van Indonesië in Den Haag komt naar Harderwijk.

Ambassadeur zingt als hobby

Otto Büttner, secretaris van de stichting Pasar Malam Harderwijk: “I Gusti Agung Wesaka Puja is een niet onverdienstelijk zanger. Wij kwamen hem enkele maanden geleden tegen tijdens een optreden en vroegen zijn gevolg hoe we hem naar Harderwijk konden krijgen. Dat konden we het beste schriftelijk aanvragen. Dus dat hebben we gedaan en maandag 25 september kregen we de bevestiging. Het wordt een informeel bezoek waarbij hij wordt ontvangen in de VIP-ruimte, misschien een rondje langs de kramen zal doen en misschien een paar nummers zal vertolken. Alles is mogelijk. We hebben de toezegging dat hij in ieder geval de Pasar Malam officieel zal openen.”

Uniek

De Pasar Malam Harderwijk is in Pasar-land vrij uniek. Met 14 artiesten is de line-up veel langer dan de meeste andere Pasar Malams. Büttner: “Bij ons staat in de Java-hal het ene uur een artiest op het podium, het uur erop staat in de Bali-hal een artiest op het podium. Daartussen is een slinger van 70 marktkramen opgesteld. Dus de bezoekers gaan van podium naar podium en komen sowieso langs de koopwaar van de marktkooplui.”

Artiesten

Riem de Wolff, zanger van de Blue Diamonds, stond op de artiestenlijst. De zanger overleed iets meer dan 2 weken geleden op 74-jarige leeftijd. De stichting Pasar Malam heeft een breed scala aan artiesten vast kunnen leggen. Kempo Kuntao Nederland, Aïs Lawa-Lata, Keroncong Toegoe Modern, Hawaiian Treasure, Jimi Bellmartin, Ester Latama, Orangelane, Melanie Foëh, Harold Verwoert, Diana Monoarfa, Pagaja, Jeroen Claase, Xanur en Straight zullen een optreden geven. Het geheel wordt gepresenteerd door Gerda Krastel.

Eten

Eten is naast de muziek een belangrijk onderdeel van de Pasar Malam. “We hebben een grote tent op de zonneweide van het buitenzawembad staan. Daar zijn zo’n 120-150 zitplekken en 4 restaurants verkopen daar hun gerechten. Dit jaar wordt de foodcourt bemand door JOP’s catering en Warung Mashudi, beide uit Harderwijk, Warung Gina uit Den Haag en Bami Hutje uit Almere. Met saté, bami en andere Indische lekkernij is er voor ieder wat wils.”

Ondersteuning

Het eerste jaar waren er 4200 bezoekers over de beide dagen. Vorig jaar waren het er zo’n 3500. Dit jaar mikt de organisatie op een aantal daar tussenin. Landstede levert net als vorig jaar studenten ter ondersteuning. Zo’n 15 gastvrouwen en bijna 30 beveiligers kunnen studiepunten verdienen met dit evenement. De stichting Indische Harderwijkers, de gemeente, de Sypel, Solana uit Dronten voor het drukwerk en Koping uit Harderwijk voor de aankleding van de podia dragen allemaal een steentje bij aan het tweedaags evenement.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen