Gemeentebelang neemt afstand van opstelling fractielid

Foto: Gemeente Harderwijk

Het bestuur van Gemeentebelang Harderwijk-Hierden vindt het daags na de raadsvergadering van 5 oktober, waarin van der Veere “anders” stemde, nodig om te reageren.

Afstand nemen

Het bestuur neemt afstand van de opstelling van het raadslid. Vanaf 2006 is Gemeentebelang de enige niet-christelijke partij die tegen de zondagsopenstelling is geweest. Henk Leeuwis, voorzitter Gemeentebelang “De heer van der Veere heeft om persoonlijke redenen ingestemd voor een proef met 2 koopzondagen op 3 en 24 december gestemd, waarmee hij reageert op een recente oproep van de overkoepelende organisatie Detailhandel Nederland.”  Hij vervolgt: “Ook wij zien, dat de maatschappelijke opvatting over dit thema langzaamaan aan het veranderen is. Dat neemt niet weg, dat wij onze kiezers ook in 2014 beloofd hebben tegen de koopzondag te zullen stemmen. En beloftes zijn er om na te komen.”

Dissident Gemeentebelang

Raadslid Joop van der Veere is al sinds zijn verkiezing tot raadslid in 2014 aan het “draaien”. Leeuwis: “De heer van de Veere was volledig op de hoogte van het standpunt van de partij en heeft hiermee bewust ingestemd. Dat hij gedurende zijn raadslidmaatschap enige malen aan twijfel onderhevig was, is genoegzaam bekend. Maar regels zijn regels en die kun je tijdens het spel niet naar eigen inzicht veranderen. Deze gang van zaken betreuren wij ten zeerste.”

Toekomst

Met de huidige stand van de voors en tegens in de raad komt er een proef met 2 koopzondagen. Tijdens de raadsvergadering in november staat dit onderwerp weer op de agenda. Het onderwerp koopzondagen in Harderwijk is net als het Theater door de jaren heen een soap geworden. Net als afgelopen vergadering kunnen raadsleden ineens anders stemmen, te laat komen, andere bezigheden in de agenda hebben, of zelfs op vakantie zijn. Dus het kan maar zo dat de proef er toch niet komt. De tijd zal het leren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen