Geslaagd startersevent op de Veluwe smaakt naar meer

Foto: FB Startersdag

Zaterdag 27 januari was de Startersdag Veluwe. Het nieuwste event in de regio gericht op starters. Een event uit de koker van Adinda Keizer.

Waarom?

“Omdat je vanuit Harderwijk, Nunspeet, maar ook Apeldoorn soms naar de andere kant van Nederland moet voor een startersdag van de Kamer van Koophandel. En: Omdat de starters vanuit een WW-uitkering van alle kanten hulp hebben, net als starters met een innovatief product. Maar de starters die vanuit hun intrinsieke motivatie hun onderneming starten, daar is niet zoveel voor, “ dit antwoordt Adinda op de vraag waarom ze het event heeft bedacht. En dat het idee geslaagd is, dat blijkt wel uit de voorbereiding van de dag. Diverse partners waaronder Rabobank Randmeren en Rabobank Noord-Veluwe, De Burele Accountants en ZZP Nederland ondersteunen Adinda vanaf het moment dat ze haar plannen aan hen voorlegt. Adinda is zelf dit jaar 10 jaar ondernemer bij vindjeklant.nl

Succesvol

Met 25 standhouders en een dikke 100 bezoekers om 10.00 uur als het event begint, mag de beurs voor starters zeker succesvol worden genoemd. Frank Alfrink, directeur van de stichting ZZP Nederland: “Wij staan op meerdere van dit soort events per jaar en we hebben er weleens eentje gehad waar 3 uur na opening nog maar 17 bezoekers binnen waren geweest. Dus de opzet van dit event is zeker uitdagend geweest.” En dan de vrouw die vanaf het moment dat de beurs gestart is met een smile rondloopt. Adinda Keizer. “Ik ben trots. Heel trots op alle partners en standhouders en op alle bezoekers. Ik zie niemand verdwaasd in het rond kijken en ik vind het zo leuk dat Iedereen met elkaar praat. Ja, dit was precies zoals ik het voor ogen had.” De Startersdag Veluwe begon met een voorstelrondje van de partners. De Rabobank Noord-Veluwe reikte de prijs aan hun Starter van het jaar uit en er was een pitchwedstrijd. Na dit gedeelte ging de beursvloer open kon in een gemoedelijke sfeer worden genetwerkt.

Starter van het 2017

De Rabobank Noord-Veluwe doet wat extra’s voor startende ondernemers. In 2017 hebben ze ook weer maandelijkse een starter van de maand gekozen. Van deze ondernemers werd op de Startersdag Veluwe de starter van het jaar gekozen. Die prijs ging naar SBS Innovations uit ’t Harde. Dit bedrijf bedacht de ReTwist CO Switch. Een enorm belangrijk apparaat voor iedere woning. Het  schakelt de cv-ketel uit bij een te hoge dosis koolmonoxide. Volgens Gerrit bestaat het nog niet. ”Tot onze verbazing was dit artikel er nog niet. Tijdens een gesprek aan de keukentafel kwam ooit een overlijden door koolmonoxidevergiftiging ter sprake van 2 jonge kinderen. Hoe is het mogelijk dat er in deze tijd nog steeds mensen aan overlijden? Of dat slachtoffers maakt die de rest van hun leven in een karretje moeten zitten? Dus wij hebben een product bedacht dat binnen 2,5 meter naast de bron, de cv-ketel, moet worden opgehangen. Het wordt aangesloten op het lichtnet en bij een te hoge hoeveelheid koolmonoxide, schakelt de melder de cv-ketel uit.“

Pitchwedstrijd

Adinda heeft ook een pitchwedstrijd aan de Startersdag gekoppeld. Een 3-koppige jury, bestaande uit een afvaardiging van de partners, beoordeelt 3 deelnemers op hun pitch. Belangrijk in de minuut waarin zij hun bedrijf presenteren is: wie ze zijn, wat ze doen en waarom ze onderscheidend zijn. De winnaar krijgt een prijs ter waarde van €4000. Hierin zitten allemaal prijzen waar je als startende ondernemer wat aan kan hebben. Van het trainen van je commerciële skills, tot het doorlichten van je huisstijl. Van hoe je leert vloggen tot een gesprek met een bedrijfsadviseur. Uit de 46 aanmeldingen worden willekeurig 3 kaartjes uit de grote pot gehaald door presentatrice Hennie Blokhuis van ZieZo Support.

3 winnaars

Amanda Westerveld van Bewust in Wording beet het spits af. Zij werkt als luister- en communicatiedeskundige. Esther Habekotté van Kokkerella mocht ook een minuutje pitchen. Zij vertelde van alles over haar passie, koken. Ruim 4 jaar geleden is zij dat als ondernemer gaan doen met een eigen cateringbedrijf en ze is nu op een punt dat ze wil uitbreiden. Als laatste was Luciene Breemer van The Coffee Lodge. Zij mocht met haar verhaal de pitchwedstrijd afsluiten. “Ik heb echt mee gedaan voor de naamsbekendheid. De micro branderij is nog niet zo bekend en vaak zijn mensen echt nog verrast als ik er over vertel. En ik wilde The Coffee Lodge op de kaart zetten. Wij zijn de afgelopen jaren actief geweest met een koffietruck waar we mee op foodfestivals staan. In september zijn we met de branderij gestart, onder andere om bedrijven hun eigen gebrande koffie te kunnen bieden.” Het juryrapport was vrij helder. Het was een lastige keuze, alle drie goede pitches, maar die van Luciene was het beste vanwege het duidelijk maken van de onderscheidende factor.

Voor wie de opening van de Startersdag wil terugkijken

Opening Startersdag Veluwe

Geplaatst door Startersdag Veluwe op zaterdag 27 januari 2018

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen