Plan van Uwoon en gemeente voor nieuwbouw Stadsdennenkerk door PvdA afgewezen

Foto: Google Street View

De voorgestelde bouwhoogte is enkel in lijn met de kerktoren, de rest van het gebouw is flink lager, waardoor het straatbeeld, zeker voor de direct omwonenden ingrijpend verandert.

Parkeren en hoogte onjuist

“Het plan zorgt voor een parkeerprobleem in de wijk, het is te hoog en er wordt te makkelijk omgegaan met geluidsnormen”, zo vat raadslid Laurens de Kleine de problemen van de PvdA fractie met de plannen voor nieuwbouw op de plek van de Stadsdennenkerk samen. “Zowel de gemeente als de woningcorporatie Uwoon hebben onvoldoende gekeken naar de impact die het bouwen op de wijk heeft.”

Weerstand in gemeenteraad

In de commissie Ruimte bleek al dat er in de gemeenteraad veel weerstand was tegen de plannen. Het parkeeronderzoek was gedaan tijdens de zomervakantie, en er was geen rekening gehouden met het verdwijnen van huidige parkeerplaatsen. De voorgestelde bouwhoogte is enkel in lijn met de kerktoren, de rest van het gebouw is flink lager, waardoor het straatbeeld, zeker voor de direct omwonenden ingrijpend verandert.

In plan rekening houden met wijk

Kortom, voldoende redenen om de gemeente en Uwoon terug naar de tekentafel te sturen. De PvdA fractie is groot voorstander van de bouw van meer goedkope huurwoningen, ook op deze plek. Goedkope huurwoningen zijn in Harderwijk hard nodig. Daarom vinden we het nog steeds onbegrijpelijk dat bij de nieuwbouw in Harderweide de eerste 54 goedkope huurwoningen geschrapt zijn. Maar zeker bij inbreidingsplannen moet beter rekening gehouden worden met de wijk. In de raadsvergadering van volgende week zal de fractie dan ook tegen de herziening van het bestemmingsplan stemmen. Wel denkt de PvdA graag mee met nieuwe plannen op deze locatie en andere locaties.

 

'

Reacties

article
91932
Plan Stadsdennenkerk deugt niet
De voorgestelde bouwhoogte is enkel in lijn met de kerktoren, de rest van het gebouw
https://harderwijk.nieuws.nl/nieuws/91932/plan-van-uwoon-en-gemeente-voor-nieuwbouw-stadsdennenkerk-door-pvda-afgewezen/
2018-01-30T21:58:12+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/138/2016/01/09131113/Stadsdennenkerk.jpg
Nieuws