Mogelijk beide schaatsen weer uit het vet

Foto: Pixabay

 

De temperatuur in de nacht gaat ver onder de nul en overdag komt de temperatuur er amper boven.

Harderwijk

De weersverwachting van lage temperaturen geeft voorzichtige hoop dat natuurijsschaatsers volgende week aan de bak kunnen. IJsclubs reageren nog terughoudend: eerst zien en dan geloven. Volgens Ijsclub Volmoed in Harderwijk is het van belang dat het een aantal dagen achter elkaar flink vriest. In de nacht en overdag. Of de benodigde 8 centimeter gehaald gaat worden, is koffiedik kijken. Volgens Weeronline kan de verwachting al weer worden bijgesteld. wordt het maandag zo’n 3°C. De rest van de week schijnt overdag het zonnetje en wordt ook maximaal 3°C.

Piet Paulusma

Volgens weerman Piet Paulusma is de kans vrij groot dat volgende week in ons land de eerste marathon op natuurijs wordt geschaatst. Met een aantal nachten flink matige vorst, van min 5 tot min 8 graden, en overdag temperaturen rond het nulpunt, wordt het echt winter. De weerman denkt dat het winterse weer tot volgende week vrijdag of zaterdag aanhoudt.

Marktplaats

Marktplaats is door alle verwachtingen ,,de handelsgeest van Nederland aangewakkerd”. Binnen een dag hebben verkopers van schaatsen ruim duizend advertenties geplaatst. Noren zijn veruit het populairst, daarna komen de ijshockeyschaatsen. Op de derde plek staan kunstschaatsen. Ook wordt meer dan normaal op advertenties van schaatsen gezocht, maar de woordvoerster kan nog geen exacte cijfers geven.

Het bericht ‘Linkerschaats mag uit het vet’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen