Overloopjaar nieuwe horecavergunning is bijna afgelopen

Foto: Pixabay

Per 14 juni 2017 is het exploitatievergunningstelsel in werking getreden. Dat heeft gevolgen voor alle ondernemers die een openbare inrichting exploiteren en dranken of etenswaren verstrekken. Met dit stelsel kan de gemeente Harderwijk de balans tussen leven, wonen en ondernemen nog beter afwegen.

Eerste vrijstellingen en vergunningen verleend

In december 2017 zijn 244 bedrijven geïnformeerd dat ze wellicht een vergunning of vrijstelling nodig hebben. Bij ongeveer een kwart van de bedrijven was dit niet nodig. De overige bedrijven zijn getoetst en op 19 maart zijn de eerste vrijstellingsbesluiten verleend. Bij nog 86 bedrijven wordt nader gekeken of zij alsnog in aanmerking komen voor de vrijstelling, of dat zij de vergunning nodig hebben. Deze ondernemers zijn hierover geïnformeerd.

Heeft u een exploitatievergunning nodig?

Alle ondernemers die bekend zijn bij de gemeente en/of de Kamer van Koophandel zijn aangeschreven. Verkoopt u dranken of etenswaren en bent u niet benaderd? Vul dan het aanvraagformulier exploitatievergunning in op de pagina Exploitatievergunning Horeca of mail naar [email protected]. Misschien heeft u een vergunning nodig. Ondernemers die na 1 juni 2018 zonder vergunning dranken of etenswaren verkopen riskeren een boete. Er kan zelfs besloten worden tot sluiting.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen