Asielzoekers uit Zeewolde zouden naar Harderwijk moeten

Foto: ©Maximaal Sales

Omdat het azc Zeewolde gaat sluiten, zouden de asielzoekers het beste af zijn in Harderwijk. Dat is de mening van burgemeester Gorter van Zeewolde.

Huisvesting in de regio

Omdat de asielzoekers uit het azc Zeewolde als een deel van hun dagelijkse bezigheden in Harderwijk hebben, zorgvoorzieningen en onderwijs, is huisvesting in de regio het beste. Het meest logische is dan het azc in Harderwijk. Dit azc is één van de 51 centra die het COA openhoudt. Momenteel heeft het azc een capaciteit van 800 bewoners, maar wonen er nog geen 400 asielzoekers.

Sociaal leven

Het azc Harderwijk biedt onderdak aan de Internationale Schakel Klas (ISK) en asielzoekers uit Zeewolde gaan voor ziekenhuisbezoek naar het Sint Jansdal. Om zo min mogelijk verstoring in hun sociale contacten te creëren is een verhuizing naar het azc in Harderwijk de meest logische. Ook voor een succesvolle integratie in de samenleving zou dit een goede oplossing zijn.

Asielopvangcapaciteit naar beneden

In totaal heeft Nederland nu de mogelijkheid om 31000 asielzoekers op te vangen. Dit worden er 27000. Van deze 27000 zijn er 5000 reserveplekken. Hierdoor gaan 11 locaties de deuren sluiten. Waaronder het azc Zeewolde. Azc Harderwijk is één van de 51 plekken waar asielzoekers worden opgevangen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen