Kunstijsbaan vanaf 29 november al meer dan 10 jaar middelpunt van Harderwijk Winterstad

Foto: Harderwijk Op IJs

In 2007 heeft een aantal enthousiaste mensen daarom de stichting ‘Harderwijk op IJs’ opgericht met als doel kinderen in de wijde omgeving schaatsplezier te laten beleven.

Een geoliede machine

Inmiddels wordt door meer dan 150 vrijwilligers ruim 5 weken lang deze oer-Nederlandse winterpret aangeboden in het centrum van Harderwijk Winterstad, stad vol verrassingen!

Wintersfeer in Harderwijk Winterstad

‘Harderwijk Op IJs’ wil kinderen, hun ouders en grootouders in het midden van de winter, activiteiten aanbieden die bijdragen aan meer beweging, ijsplezier en een ontmoetingsplek voor jong en oud in hartje stad. Er is daarom ook een horecapaviljoen van waaruit men naar de schaatsende kinderen kan kijken terwijl men zelf kan genieten van een drankje met een heerlijke versnapering. De omgeving is in idyllische sfeer gebracht met kerstbomen, versieringen, lichtjes en een oliebollenkraam.

Focus op jeugd

‘Harderwijk Op IJs’ richt zich dus in hoofdzaak op de jeugd. Van alle Harderwijkse basisscholen komen klassen met hun leraren naar de ijsbaan voor het schoolschaatsen. De leerlingen wordt de schaatstechniek bijgebracht door ervaren trainers die net als alle andere betrokkenen als vrijwilliger actief zijn op de ijsbaan. Dit alles mede mogelijk gemaakt door de gemeente Harderwijk. Er is iedere vrijdagavond ‘Disco On Ice’ voor de kids van 8 t/m 11 jaar en daarna voor de jeugd vanaf 12 jaar. Op de zaterdagochtenden zijn er gratis schaatslessen en is er gratis peuterschaatsen. Voor wie geen schaatsen heeft; de schaatsen zijn in alle gangbare maten te huur. Kijk ook eens op http://www.harderwijkopijs.nl voor de mogelijkheden, de foto’s van de afgelopen jaren om een indruk te krijgen. De kunstijsbaan wordt inmiddels jaarlijks door meer dan 12.000 kinderen bezocht! Volg ons ook via Twitter en Facebook voor alle actualiteiten en nieuws over de ijsbaan.

Sponsoren

In de afgelopen jaren heeft de sponsoring vanuit vooral het bedrijfsleven en de gemeente het mogelijk gemaakt dat de kunstijsbaan op de markt gerealiseerd kon worden. Wilt u ook dit jaar weer helpen om de ijsbaan mogelijk te maken? ‘Harderwijk Op IJs’ doet wederom een beroep op u! Als bedrijf en sponsor kunt u exclusief gebruik maken van de ijsbaan en het Horeca paviljoen. IJssjoelen of curling met uw collega’s behoort aan het einde van het jaar tot de mogelijkheden. Gebruik de ijsbaan voor uw bedrijfsfeest, personeelsavond, netwerk- of eindejaarsborrel! Er is voor u als sponsor van de ijsbaan veel mogelijk en uw bedrijf staat 5 weken goed in de picture in het hart van de stad. Interesse? Mail naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen