Harderwijk Op IJs: Strijd met regenwater in eerste dagen

Foto: Harderwijk Op IJs

De eerste volle week van de twaalfde editie van Harderwijk op IJs zit erop. Met feestelijke lampen in het ijs, de juiste muziek is het weer fijn schaatsen in de stad. De start van deze editie is moeizaam. Het regende grote hoeveelheden warm water, de temperaturen waren zwoel dus was het lastig vriezen.

Uitval

Het ijs groeide moeizaam aan waardoor meerdere blokken school en vrijschaatsen moesten uitvallen. ‘Dat is ontzettend jammer natuurlijk, wat we ’s nachts aanmaken is in de ochtend weer weg. We doen ons uiterste best om te winnen van het weer en ijs te krijgen,’ vertelt Jennifer Rietveld. ‘Komende week zijn de weergoden ons gunstiger gestemd en dus gaan we ervan uit dat de schoolschaatsblokken, het vrijschaatsen, de Disco on Ice op vrijdagavond, de gratis schaatslessen en het gratis peuterschaatsen tussen 11.00 uur en 12.30 uur op zaterdagochtend gewoon doorgaan.’ Ondanks dit alles is het in het Winterpaviljoen sowieso gezellig en warm. Heerlijke hapjes en drankjes staan klaar en dus is het er heerlijk toeven.

Komende week

Doordeweeks staan de dagen overdag volop in het teken van het schoolschaatsen. Ook maken de eerste bedrijven gebruik van hun afgehuurde avond bedrijfsblokken en worden er weer spelletjes gespeeld op ijs, Dopschuven en ijssjoelen zijn bij de bedrijven zeer geliefd.

Vrij schaatsen

Zelf een rondje met je vrienden op het ijs maken kan ook, want er staan verschillende vrije schaatsenblokken op het programma. Denk je er ook nog even aan dat je een 10 rittenkaarten voor het vrij schaatsen kan kopen, zodat je ook nog eens met korting het ijs op kan. De blijft geldig ook voor volgend jaar mocht je hem niet op krijgen. En zet je het nostalgisch schaatsen op zaterdag 22 december ook alvast in je agenda? Gezelligheid op de Markt met de Kerst Sing Along er strak achteraan van 20.00 – 21.30 uur!

Meer info

Check voor de verdere activiteiten op en rond het ijs de website www.harderwijkopijs.nl

 

Reacties