Binnenstad spreekt; toekomst de Harder nog niet beslist

04 feb 2016, 10:07 Nieuws
winkelen
De Harderwijkse gemeenteraad heeft de geluiden uit de Harderwijkse ondernemers uit de binnenstad opgevangen.
Samen met wethouder de Jong zal de gemeenteraad zich gaan bemoeien over het stuk grond de Harder. De ontwikkelingen moeten deel uit gaan maken van het plan "De andere binnenstad". In dat plan, waar nog hard aan wordt gewerkt, komt te staan wat de ideeën zijn over bijvoorbeeld leegstand. Een fenomeen waar de Harderwijkse binnenstad helaas ook last van heeft.

Ontwikkelingen binnenstad

Gelukkig komen er wel steeds meer winkeliers bij. Dankzij het online shoppen staan een groot aantal panden leeg. Aan de andere kant besluiten sommige winkeliers die door online shoppen groot zijn geworden, om ook fysiek hun producten aan de man te brengen. In de binnenstad zien we ook steeds meer winkels die meerdere specialiteiten combineren. Knippen, kleding en woonaccesoires of lunchen, spelen en winkelen. Of een pop-up winkel die in de november en december maand chocolaatjes verkoopt.

Meedenken

De gemeenteraad wil een vinger in de pap houden als het gaat om vestiging van winkels in het themacentrum dat het bedrijf Borghese wil gaan bouwen. In dit 18.000 m² grote centrum komen winkels en restaurants. Op het terrein verschijnt ook een McDonalds en later zal er ook aan appartementencomplex op het terrein komen te staan. De winkeliers uit de binnenstad zijn bang dat vestigingen van grote landelijke ketens besluiten om de winkel in de binnenstad te sluiten en zich zullen gaan vestigen in het nieuwe winkelcentrum. De dan vrijkomende ruimte zal lastig te vullen zijn.

Vuldersbrink

De 1e winkel die zich zal vestigen is een Dirk van den Broek. Dit zal in het voorjaar gebeuren. Het huurcontract van de Dirk op de Vuldersbrink loopt af en die plek neemt Deen Supermarkten over. Vastgoedbedrijf Borghese draagt bij in de verhuizing. Door het betalen van €500000 aan de gemeente kan deze de verkeerssituatie rondom de Vuldersbrink gaan verbeteren. Ook is er gepleit om een deel van dat geldbedrag te gebruiken voor het opknappen van de Vuldersbrink zelf. Hiermee zal de gemeente dan gaan zorgen voor minder leegstand, meer veiligheid en een fijnere winkelbeleving op de Vuldersbrink.
Eerder verscheen over de Harder ook Harders Plaza verdwijnt van Harderwijkse bodem