Bruggen nieuwe haven aangekomen op de Havendam in Harderwijk

19 apr 2017, 9:07 Nieuws
bruggen haven dolfinariumbrug waterfront stadswerven w hnn 1
Vannacht kwamen met groot materieel de eerste delen van de nieuwe bruggen aan op de Havendam in Harderwijk. De nieuwe beweegbare bruggen moeten richting het laatste stuk op de hoek met de Boulevard met gepaste precisie worden getransporteerd. Het grootste deel is ruim 8 meter breed.

Grootste werk komende dagen

Vandaag en morgen worden de beweegbare brugdelen van de twee nieuwe bruggen voor de Harderwijkse haven geplaatst. De oude Vissershaven is na de intocht van Sinterklaas in november afgedicht. Zo kon de aannemer onder andere de fundamenten plaatsen voor de twee oeververbindingen die een belangrijk onderdeel gaan vormen van het Waterfront. Deze nieuwe wijk ontstaat op de plek waar vroeger het industrieterrein aan de Flevoweg (met de Lelyhaven) was. De Vissershaven krijgt een update. Ook de Strandboulevard wordt bij het Waterfront betrokken.

bruggen

Publiek plaatsen bruggen

Publiek dat de plaatsing wil volgen, is van harte welkom. Op vooraf ingerichte plekken kunnen nieuwsgierige mensen een kijkje komen nemen. De werkzaamheden zijn ook vanuit huis te volgen. Ga naar de website van Waterfront Harderwijk
en kijk live mee. Naar verwachting is de update van de Vissershaven eind mei opgeleverd.

bruggen