Collegebesluiten week 40 in Harderwijk

09 okt , 7:55 Nieuws
ontwerp zonder titel 4
In de wekelijkse vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk zijn weer verschillende collegebesluiten genomen. Deze besluiten variëren van maatregelen rond het N302 Waterfront tot biodiversiteit in het buitengebied van Harderwijk en Hierden. Het college heeft daarnaast ook belangrijke financiële zaken besproken voor de komende jaren. Daarover later deze week meer. Hier volgt een samenvatting van enkele belangrijke collegebesluiten die zijn genomen in week 40 van 2024.

Geluidswerende maatregelen bij N302 Waterfront

Een van de opvallende collegebesluiten deze week gaat over de geluidswerende maatregelen bij de N302 bij het Waterfront. Het CDA stelde vragen over deze kwestie, en het college heeft ingestemd met de beantwoording hiervan. Geluidswering blijft een belangrijk aandachtspunt voor bewoners die hinder ervaren door het verkeer. De maatregelen zijn bedoeld om de leefomgeving van de omwonenden te verbeteren. Het collegebesluit laat zien dat de gemeente actief bezig is met het zoeken naar oplossingen om het woongenot te verbeteren voor de mensen die dichtbij deze drukke verkeersader wonen.

Subsidieregeling landschap en biodiversiteit

Een ander belangrijk collegebesluit betreft de nieuwe subsidieregeling voor landschap en biodiversiteit in het buitengebied van Harderwijk en Hierden. Deze regeling wordt vier weken lang ter inzage gelegd voor het publiek, zodat iedereen zijn of haar mening kan geven. De bedoeling van deze regeling is om de natuur in het buitengebied te beschermen en te versterken. Het college vindt het belangrijk dat de biodiversiteit in stand wordt gehouden en zelfs wordt verbeterd. Dit besluit is een stap richting een groenere en meer duurzame omgeving voor zowel bewoners als bezoekers van Harderwijk.

Jaarstukken beschermd wonen en maatschappelijke opvang

Daarnaast zijn er tijdens de vergadering ook collegebesluiten genomen over de jaarstukken van 2023 voor beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Deze stukken zijn van belang voor de regio Noord-Veluwe, waar Harderwijk deel van uitmaakt. Het college heeft kennis genomen van de financiële resultaten en stelt voor om het positieve resultaat te bespreken met de regiogemeenten. Dit collegebesluit is een teken dat de gemeente Harderwijk nauw samenwerkt met omliggende gemeenten om kwetsbare groepen in de samenleving te ondersteunen en te voorzien van de juiste hulp.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Meest Gelezen