Dierendag vandaag!

04 okt , 13:00 Nieuws
ontwerp zonder titel 2024 10 04t115015591
Dierendag, gevierd op 4 oktober, is een bijzondere dag voor dierenliefhebbers over de hele wereld. Het is een moment waarop we extra aandacht besteden aan onze huisdieren en andere dieren in onze omgeving. Of het nu gaat om een extra snack, een lange wandeling, of een uitgebreide knuffelsessie, op deze dag staan onze trouwe vrienden centraal.

Oorsprong

De oorsprong van Dierendag gaat terug naar de sterfdatum van Sint Franciscus van Assisi in 1226. Hij stond bekend als de beschermheilige van dieren en de natuur, en het wordt gezegd dat hij zelfs met dieren kon communiceren. In 1929 werd 4 oktober officieel uitgeroepen tot Wereld Dierendag tijdens een internationaal congres van dierenbeschermers in Wenen. Sindsdien is de dag wereldwijd uitgegroeid tot een gelegenheid om stil te staan bij het welzijn van alle dieren, van huisdieren tot wilde dieren.

Meer dan alleen een feestdag

Dierendag is echter meer dan alleen een feestdag voor huisdieren. Het is ook een dag om bewustwording te creëren over dierenrechten en dierenwelzijn. Het biedt de kans om stil te staan bij dieren die in minder gunstige omstandigheden leven, zoals verwaarloosde huisdieren, dieren in opvangcentra, of bedreigde diersoorten in het wild. Door betrokken te zijn bij dierenbescherming en goede doelen te steunen, kunnen we ervoor zorgen dat Dierendag ook een positieve impact heeft op de dieren die het het hardst nodig hebben, en blijven we het belang van dierenwelzijn wereldwijd benadrukken.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.