Drukke toeristisch seizoen Harderwijk geopend met 35e editie van Aaltjesdagen

13 jun 2017, 7:30 Nieuws
elsabijn lindenbergh origineel formaat zonder logo 10 06 2017 deel1 47
Wie afgelopen dagen met het prachtige weer de binnenstad van Culinaire Hanzestad Harderwijk heeft bezocht kan het niet ontgaan zijn; het stond bol van festiviteiten. Op ruim 15 locaties waren van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat activiteiten voor jong én oud, voor ieder wat wils. Van botters, shanty en gratis paling voor Aalt en Aaltje tot attracties, Son Mieux, Tiroler Aaltjes Fest en een prachtig salsa feest.

Drukke dagen

De Aaltjesdagen 2017 zijn bijzonder goed verlopen. "Het aantal bezoekers was deze editie beter dan ooit, door meer spreiding te creëren in locaties konden bezoekers nog prima rondlopen”,
aldus voorzitter Henk Vermeer. Aaltjesdagen is een jaarlijks, meerdaags festival in Harderwijk, dat sinds 1983 ieder tweede weekend van juni plaatsvindt. Het geeft de start aan van het toeristische seizoen in Harderwijk. Sinds enkele jaren haken de Visserijdagen hierop aan. Het festival geeft een mooi beeld van wat Harderwijk te bieden heeft op het gebied van toerisme, cultuur, historie en ontspanning, het is van grote waarde voor de stad en trekt jaarlijks ruim 50.000 bezoekers.

Tevreden burgemeester

Reportage

Cameraman Johan Ramon van het YouTube-kanaal TV Harderwijk was deze dag natuurlijk voor jullie aanwezig in het Harderwijkse Aaltjes-epicentrum. Hij maakte weer een mooie reportage.

Foto's drukke Aaltjesdagen

Ook ontving Harderwijk Nieuws foto's van bezoekers van de Aaltjesdagen. De onderstaande foto's zijn gemaakt door Marco Jansen.

Foto's organisatie Aaltjesdag

Het bestuur en de commissieleden van het Aaltjesdagen Festival kijken tevreden terug op het meerdaagse festival.

Uitreiking Paling aan Aalt en Aaltje

Palingrokerij & Vishandel Dries van den Berg had de prolongatie van hun ludieke actie in 2016. Alle Aalts en Aaltjes die in Harderwijk geboren zijn, konden op de zaterdag van Aaltjesdag een portie gerookte paling in ontvangst nemen. Dit leuke moment is vastgelegd op camera.