Sportkaravaan 2017; de 8e editie van het sportief bezig zijn in Harderwijk

12 jun 2017, 21:22 Nieuws
img 8768 w1
Op maandag 12 juni is de achtste editie van Sportkaravaan geopend door wethouder sport. Christianne van der Wal stelde aan groep 4 van basisschool de Fontanus de vraag: "Wie wil er wel een rondje om de wereld reizen?" .

Sportkaravaan "Rondje om de Wereld"

Dit jaar is het thema rondje om de wereld. De opening vond om 9.00 uur plaats op het speelveld aan het Klaproospad. Dinsdag staat de karavaan in Frankrijk op het speelveld aan het Frankenspad naast de Bron. Woensdag in de binnenstad op het speelveld aan het Hogepad. Donderdag is het speelveld aan het Muziekpad in Drielanden aan de beurt. De sportinstuif is een jaarlijks event in Harderwijk en niet meer weg te denken uit de gemeentelijke activiteiten voor jonge Harderwijkers. Tijdens schooltijd zijn de sportieve spelletjes bedoeld voor de basisscholieren van groep 3 en 4 van de Harderwijkse basisscholen.

Locatie speelvelden

Monique Mennen van organisatiebureau MOTIVATIE: "We hebben dit jaar zo'n 700 aanmeldingen van de scholen. De scholen zijn op de velden zo'n anderhalf uur aanwezig en spelen dit jaar 7 sportieve spelletjes vanuit de hele wereld. Stagiair Michiel bij ZorgDat heeft deze uitgezocht, dit event is zijn stageopdracht." Na schooltijd, vanaf 15.30 en 's woensdags van 13.00 uur, gaan de activiteiten door. Voor alle kinderen die lekker actief willen zijn. Monique: "Het doel van de Sportkaravaan is samen actief bezig zijn en dat de kinderen in Harderwijk weer even weten waar de speelvelden in de wijk zijn."