Endura krijgt voor verminderen energieverbruik steun van gemeentebestuur

11 dec 2016, 19:36 Nieuws
solar power
De lokale energiecoöperatie Endura, opgezet door inwoners van Harderwijk en Hierden krijgt eenmalig 75.000 euro van de gemeente. Dat is het voorstel van het college van burgemeester en wethouders.

Samenwerking

De gemeente omarmt dergelijke initiatieven. Samenwerken om de uitstoot van CO2 minder te laten worden. De gemeente Harderwijk wil in 2050 een klimaatneutrale samenleving zijn. In de loop hiernaartoe wil de gemeente in 2031 de CO2-uitstoot gereduceerd hebben met 45 procent.

Minder energieverbruik

Coöperatie Endura wil minder energieverbruik en de opwekking van lokaal duurzame energie realiseren. Juist dat wil de gemeente gebruiken bij haar inzet om inwoners, bedrijven en organisaties te laten participeren in duurzaamheidsprojecten.

Duurzame energie

Endura gaat acties uitvoeren zijn gericht op projecten in de productie, in- en verkoop, opslag en distributie van duurzaam opgewekte energie. Bijvoorbeeld het initiatief van de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Dit wordt gerealiseerd door samenwerkingen aan te gaan. Bij voorkeur met lokale partners. Zij kunnen bijdragen aan het realiseren van de CO2-doelstelling.